Les ajudes de menjador s’han reduït a nomes 17 xiquets a Morella

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 3 d'octubre de 2012 .
Etiquetes:

Al col·legi de primària Verge de Vallivana de Morella, no s’han vist tuppers en aquest començament de curs. L’empresa Cuinatur és l’encarregada d’organitzar el menú que elaboren les cuineres morellanes Marina i Elvira al mateix centre. A més, durant les hores del menjador, dividit en dos torns, hi han sis educadores que s’encarreguen de controlar que no hi hagi cap problema. Enguany, pràcticament són els mateixos usuaris que el passat any amb 128: 40 d’infantil i 88 de primària. El passat curs van ser 131. Els més menuts del primer torn comencen a dinar a la una i mitja i pràcticament omplin tot l’espai del menjador. Es concentren alumnes d’infantil i dels primers cursos de primària. Són els que requereixen de més atenció, però es porten d’allò més bé i no fiquen massa problemes pels menús que es preparen. Tots van en el seu peto per embrutar-se el mínim possible.

Els més grans accedeixen només acaben els del primer torn, sobre les 14 hores. Ho fan en ordre, en una fila que va pujant fins al menjador. El nombre d’este torn és menor i ocupen la meitat del lloc de la instal·lació. Al ser-ne més i també de més edat no calen les mateixes educadores que en els més menut. Els usuaris gaudeixen d’una sèrie de menús equilibrats. Este dimarts, quan va estar Nord van tenir de primer crema de llegums, pollastre al forn en poma i fruita del temps. Este dimecres tenen Sopa de taurons, truita de pataca i ceba i iogurt artesà. Bona part dels productes que utilitza Cuinatur són ecològics.

Un dels aspectes més negatius d’este curs ha estat que les ajudes al menjador s’han reduït a sols 17 xiquets que reben el 70% de subvenció, mentre que el restant 30% l’han d’afrontar els pares. En el període ordinari des d’octubre a maig no té problemes, amb un menú que té un cost de 4,10 euros, però durant els mesos de juny i setembre quan és període extraordinari és deficitari. Són pocs els que van al menjador a un cost de 4,25 euros el menú. Els tuppers són una possibilitat a la que esperen que no es tinga d’arribar. Els pares tenen llibertat de si volen de que els seus fills puguen portar el menjar de casa.

. Vídeo . Els menjadors escolars obrin les seues portes

Més informació: