Es reobri l’alberg de la Fàbrica Giner

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 4 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: ,

Aquest cap de setmana obrirà de nou les seues portes l’alberg Francesc de Vinatea de la Fàbrica de Giner de Morella. La Fundació Blasco de Alagón ha anunciat que s’encarregarà de la gestió d’aquesta infraestructura amb perspectives positives. Aquest dissabte comptarà amb un grup de Protecció Civil de Vila-real. A aquests primers inquilins, els substituiran uns altres, perquè tot apunta que l’ocupació durant el pont del Pilar serà alta, així com han rebut reserves per a futurs caps de setmana. Un alberg ideal per a famílies, grups d’amics o excursionistes amb ganes de gaudir de l’entorn de la zona.

Les instal·lacions disposen de diferents habitacions amb quatre, sis, vuit i dotze persones, amb capacitat per a 60 places. Compta amb servei de recepció, menjador, sala de jocs, cuines i banys. Les zones verdes de l’exterior són una de les característiques que fan que l’estada siga més agradable, així com l’oferta de tenir Morella a poc més de 4 quilòmetres, el circuit Saltapins o el servei de BTT. L’IVAJ va ser l’últim encarregat de la gestió d’aquest servei que els últims anys ha funcionat de forma intermitent. Per a poder reservar-ho es necessitava un mínim de persones. També era utilitzat per campaments d’estiu o stages esportius.

Una decisió que arriba en un moment polèmic ja que la Fundación Blasco de Alagón, que gestiona tot el complex de la Fàbrica de Giner, es va desentendre fa uns mesos del manteniment del camp de futbol i les instal·lacions esportives. Per aquest motiu, el Morella FC ha sigut l’encarregat de realitzar les tasques per a no perdre el camp d’herba natural, mentre que els equips dels Ports FC s’han vist obligats a abandonar la seu de la capital de la comarca. El club va decidir en Junta que no jugarien a Morella perquè era una alta despesa econòmica encarregar-se també del manteniment i un greuge comparatiu respecte a Cinctorres, Vilafranca i Forcall que fan un gran esforç municipal per mantenir els seus camps sense demanar res al Renomar. L’ajuntament de Morella fa anys que demana la gestió de les instal·lacions, una petició que s’ha incrementat mitjançant mocions per esta problemàtica que afecta a clubs de la comarca.

Més informació: |