Forcall ha de tancar l’escorxador per no poder mantenir-lo

comarquesnord.cat . Forcall . dijous, 4 d'octubre de 2012 .
Etiquetes:

Forcall s’ha vist obligat a tancar el seu petit escorxador municipal. Una situació que ha arribat després dels esforços del consistori per mantenir aquest servei i poder defensar la qualitat de la carn local. Fa sis anys, es van realitzar una sèrie de millores i reformes en l’edifici, però la conselleria de Sanitat assenyala que no són suficients per la seua antiguitat i perquè les condicions no són les necessàries per a poder matar animals, així com per al tractament posterior de la carn. Per tant, el tancament es preveia des de fa mesos “ens ho temíem, ens obligaven a fer multitud de reformes que no garantien que més tard tocara realitzar noves inversions” indicava l’alcalde, Santiago Pérez. A més, si el consistori haguera invertit en les millores “solament podríem matar corders” assenyalava Pérez. La quantitat econòmica de posar-ho a punt hauria sigut d’uns 30.000 euros, sense comptar les despeses ordinàries “entre actuacions i maquinàries és massa diners, és una llàstima, però l’única solució era deixar de donar servei”.

Una sèrie de factors que han decantat la decisió que el desenvolupament de l’escorxador era “inviable” indicava el primer edil perquè no es pot “arriscar en temps de crisi i és difícil mantenir aquest tipus d’instal·lacions pels requeriments que imposen i perquè no es té en compte als pobles xicotets”. Per tant, l’escorxador ja és història, encara que informava l’alcalde que de cara a l’hivern “estem intentant que es puga realitzar en una de les sales matances domiciliades que són molt populars en la zona”. A més, des de fa uns dies, les instal·lacions serveixen com a magatzem municipal. En el seu interior, entre altres elements, es troben ben protegides les carabasses que serviran per a fer els pastissos de Sant Antoni.

La carn de la localitat i, en general dels Ports, és molt reconeguda per la seua qualitat. Antigament, carnissers de Forcall o Cinctorres utilitzaven l’escorxador forcallà per a matar els seus animals. Actualment, el centre d’operacions de la majoria de carnissers de la zona és l’escorxador de Morella situat en el polígon industrial Les Casetes. Una infraestructura que aposta pel desenvolupament d’un producte agroalimentari i que en breu comptarà amb una sala d’especejament que afavorirà l’impuls per a un àrea en una profunda crisi, la ramaderia, que pot veure així com donar una excel·lent eixida als seus productes.

. Vídeo . Forcall tanca l’escorxador municipal al ser inviable

Més informació: