Situació “límit” a l’escola taller de la Mancomunitat al no cobrar des de maig

comarquesnord.cat . Forcall . dijous, 4 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , ,

L’escola taller de la Mancomunitat dels Ports viu una situació “límit” pels impagaments de la Generalitat a tres mesos de la finalització d’aquesta experiència formativa-laboral. En aquests moments, el deute ascendeix a 320.000 euros. A l’inici de l’any, el Consell va avançar part del deute, però ja no ha tornat a abonar el que deu. Les protestes dels alumnes-treballadors a la fi del 2011, perquè feia mesos que no cobraven, van ser determinants per al pagament. Ara anuncien noves mobilitzacions.

Els joves no cobren des del mes de maig, mentre que els professors no reben nòmina des del mes de març, mig any complet. A més de no cobrar, els que formen part de l’escola taller tenen bastants despeses paral·leles, en treballar en diferents pobles de la comarca, amb el que suposa en gasolina pels trasllats. El president de la Mancomunitat, Santiago Pérez, es va reunir amb els participants per a informar de com avançaven les gestions. Segons denunciava el també alcalde de Forcall “he cridat unes 20 vegades al secretari autonòmic de formació i ocupació, Santiago Martí, i l’única cosa que mostra és indefinició”. Pérez assenyala que “el Consell solament indica que pagarà quan reba el rescat bancari”. La pròxima protesta serà la setmana posterior al pont del Pilar “és una vergonya, per la qual cosa volem denunciar l’impagament, perquè els participants estan patint i és lamentable per part del Consell que hàgem d’arribar a aquests extrems” afegia Pérez que valora molt positivament “l’esforç i solidaritat d’alumnes i professors”.

Actualment, els participants estan actuant a l’hivernacle de Cinctorres on pràcticament han finalitzat l’actuació en l’hivernacle del polígon industrial Els Argilans. Altres actuacions s’estan desenvolupant a Villores i al cementeri de Forcall. La Mancomunitat ha fet un gran esforç per mantenir esta iniciativa i ha fet front a l’avanç de nòmines dels participants en un total de 60.000 euros, però ara ja no pot, ja que també ha assumit les despeses de les assegurances socials. El propi Consell també endeuta a esta institució comarcal 250.000 euros, per lo que el total del deute és de 570.000 euros.

. Vídeo . Actuacions de jardineria i fontaneria al cementeri de Forcall

Més informació: | |