L’Ajuntament de Morella espera que s’actue en caràcter d’ugència al tram de muralla de la Porta Ferrisa

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 5 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , ,

El Subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, un tècnic del Ministeri de Cultura, Aurelio Miguel i el Director Territorial de Cultura, Francisco Medina, han visitat Morella este matí per comprovar “in situ” l’estat del tram de muralla entre la Porta Ferrissa i la Torre del Pantó. Durant la visita han estat acompanyats en tot moment per l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el Director de Museus, Carlos Sangüesa i diferents tècnics municipals que els han mostrat l’estat de la zona afectada.

Durant la visita, els representants d’ambbues administracions i els diferents tècnics han pogut comprovar que és un tram que es trobava molt deteriorat i han corroborat que si no s’actua amb caràcter d’urgència sobre eixa part de muralla, les zones veïnes poden sofrir més despreniments.

Després de la visita, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés explicava que “Des de l’ajuntament tenim en consideració esta visita perquè cal sumar esforços de totes les administracions i esperem que es puga rehabilitar este important patrimoni existent a la nostra localitat”. Segons el primer edil “Els técnics han pogut comprovar l’estat de la zona afectada per la solsida i han corroborat que hi ha que actuar en cacàcter d’urgència, i per tant demanem que s’actue en màxima prioritat”.

Cal recordar que el passat 28 d’agost es va produir un despreniment d’un llenç de muralla ubicat a la zona de la Porta Ferrissa del recinte emmurallat de Morella, degut a les condicions meteorològiques, sent una zona que des de fa ja mesos s’estava alertant sobre el perill de caiguda. Des de l’Ajuntament de Morella es van enviar informes sobre esta situació tant al Ministeri de Cultura com a la Conselleria de Cultura amb la finalitat de buscar una solució urgent.

Més informació: | |