S’invertiran 150.000 euros al Castell d’Herbers

comarquesnord.cat . Castelló . dissabte, 6 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha signat al costat de l’alcalde d’Herbers, José Pallarés, un conveni de col·laboració que té com a objectiu la rehabilitació de la coberta del Castell d’Herbers, antiga casa senyorial del Baró d’Herbers datada del segle XIV. Així, el Castell va ser declarat Bé d’Interès Cultural pel decret de 22 d’abril de 1949 pel Ministeri d’Educació Nacional sobre protecció dels castells espanyols.

El diputat de Cultura, Héctor Folgado, ha destacat que “la importància del llegat patrimonial de la província de Castelló suposa un valor diferenciador per oferir qualitat i distinció a un perfil de turista realment exigent. Des de la Diputació treballem per posar en valor la història i la memòria de tots els castellonencs”.

La techumbre del Castell d’Herbers és una coberta de teula a dues aigües en el qual sobresurt les testeres per la prolongació de les bigues de càrrega. Aquesta estructura va ser avaluada per l’arquitecte tècnic municipal, en un informe en el qual es recomanava en el mes de maig la necessitat de restaurar-la. L’informe també estima que el termini d’execució es realitzarà en un termini de quatre mesos des del començament d’obra.

El castell d’Herbers es troba situada en la part més alta del poble, des d’on dominava tota la vila i gran part del terme. Aquest edifici s’atribueix al segle XIV pels seus merlets, finestres gòtiques i rejería així com per les característiques de la seva façana.

Més informació: | | | |