L’Agenda Activa de Vilafranca aposta per la formació, el cinema, la música o l’esport

comarquesnord.cat . Vilafranca . dissabte, 6 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: ,

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat una nova edició de l’Agenda Activa. En aquesta tardor s’han programat més d’un centenar d’activitats per a tots els públics. L’Agenda Activa recull l’activitat programada pel propi consistori, però també la dissenyada per totes les associacions i entitats de la Vila. La formació és un dels aspectes que més s’ha potenciat. L’Aula Mentor ofereix més de 100 cursos a distància amb titulació oficial del Ministeri d’Educació. A més, a partir del 15 d’octubre s’ofereixen classes de conversa en anglès. L’Aula per a majors de l’UJI als Ports tindrà presència, un curs més, a la vila. Així mateix l’associació Dolces Cançons oferta classes de guitarra, contrabaix, bandúrria i llaüt. D’altra banda a partir del 3 de novembre s’inicia un taller de catalogació de fotografies antigues.

L’oferta d’exposicions és àmplia i variada. El restaurant l’Escudella segueix amb la seva aposta per l’art i exposa els acrílics de Chelo Prades. A les sales gòtiques de l’Ajuntament de Vilafranca obre les portes el proper cap de setmana una mostres sobre l’evolució religiosa, iconogràfica i política de l’advocació del Cor de Jesús.

Les fotografies sobre la Fira de la Magdalena es podran contemplar al novembre. Aquestes imatges formen part del concurs anual de fotografia que convoca el municipi. A més, les sales gòtiques del consistori acolliran una mostra de joieria de la mà de Joies i Rellotges Garcia. Al desembre arribaran les fotografies de Kadir Van Lahuizen a la mostra “Terra contaminada, Terra que crema”.

Amb l’arribada de la tardor es reprèn la programació del vídeo Club al Cinema Parroquial. El cinema també arribarà amb cinefòrums a l’IES. Així mateix Vilafranca Solidària projectarà la pel·lícula Intocable.La gastronomia serà present amb un producte molt vinculat a l’agricultura de secà com és la patata. El restaurant l’Escudella li dedica plats especials.Els majors comptaran amb l’activitat de la Setmana de la Gent Gran, que s’iniciarà el proper 15 d’octubre amb conferències, cinema, teatre i una festa. No faltarà la literatura i l’etnografia de la mà de Pasqual Boira i el seu estudi sobre les neveres medievals. Les jornades de bolquers, que habitualment es vivien al maig han passat a la tardor. En aquesta ocasió comptaran amb la presència de Laura Olonso, optometrista comportamental. L’arqueologia es farà un buit amb una conferències sobre les restes arqueològiques trobades en el terme de Vilafranca en les excavacions que van desenvolupar durant el passat estiu.

El vessant musical arribarà amb la festa de Santa Cecília de la Unió Musical de Vilafranca i el seu tradicional concert, que comptarà amb obres de Rossini, Talens, Holst i Txaikovski. També en temàtica musical Miguel Ángel Prades oferirà una visió de la cançó protesta als cants dels indignats. L’agenda inclou, així mateix, tots els esdeveniments esportius protagonitzats pel Club Frontennis Vilafranca i el Club de Futbol.

Més informació: |