Els bolets deixen una campanya fluixa

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 11 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , ,

Després de la sequera del mes de setembre, on sols hi van haver tempestes localitzades, ja es podia preveure que l’inici de la campanya del bolet no seria massa bo. De totes formes, els darrers caps de setmana, s’han pogut trobar alguns exemplars de rovellons en algunes zones. El cap de setmana de Sant Miquel, els destacàvem com a Herbeset es va pagar a preu d’or una caixa de rovellons. El passat cap de setmana, molta gent no es va voler perdre l’oportunitat d’anar al monte a veure si trobava algo. Depenent del lloc, la recollida podia ser més bona o més dolenta, però no ha amainat les ganes que tenien els bons aficionats de caçar bolets.

Per això, s’ha pogut vore molt de trànsit de vehicles per les pistes de terrenys com Pereroles, voltants d’Herbeset, Vilafranca, Ares del Maestrat o a les veïnes localitats de Cantavella o la Iglesuela. El resultat, no massa positiu. L’absència de pluges fa que pràcticament no es puguen trobar rovellons. Aconseguir una cistella és quasi una gesta, a no ser que es puga cercar en llocs privats. Enguany, de nou continua la normativa de no poder arreplegar en cotos privats de bolets.

Les pluges d’este dimecres, que es van concentrar en termes com el de Morella o Cinctorres, podrien animar la campanya de cara als propers dies. Veurem finalment en que queda la cosa. Amb el Pont del Pilar, serà fàcil que molts caçadors de bolets provin sort, però l’assumpte serà complicat. Es tracta del segon any consecutiu amb campanya de bolets no massa bones degut a la falta de precipitacions. També serà necessari que el canvi de temps que comença sobretot des del dijous deixe unes temperatures templades, entre 10 i 15 graus, i no massa baixes.

La cerca de bolets és un motiu d’arribada de molta gent a la nostra comarca. Una bona campanya és sinònim de més visitants i més despesa als nostres establiments. Una campanya dolenta com la d’enguany, fins al moment, minva les expectatives de millorar econòmicament en una època com la tardor.

Més informació: | |