La col·lecció ibera del Taller d’Arqueologia ja es pot visitar al Centre d’Interpretació de Queretes

comarquesnord.cat . Queretes . dijous, 11 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: ,

La col·lecció d’eines i restes iberes trobades a les excavacions del Taller d’Arqueologia de Queretes ja es poden visitar al Centre d’Interpretació de la Llengua i de l’Escriptura Ibera que gestiona el Consorci Patrimoni Ibèric d’Aragó. Aquest previst trasllat es deu, entre altres coses, a que des de l’Associació Medievo es buscava un espai “adaptat” on poder mostrar de forma permanent aquesta col·lecció. Ara, i gràcies a un espai cedit al Centre d’Interpretació, el treball del Taller d’Arqueologia es podrà veure tots els caps de setmana i en horari d’apertura del Centre.

Segons va apuntar Marta Barberá, membre de l’Associació Medievo (que integra a la vegada el Taller d’Arqueologia) “la col·lecció del Taller ha canviat de lloc”. Fins ara hi era a la plaça major, en un edifici de tres plantes on el consistori de Queretes treballa en la construcció d’un saló de plens i les noves oficines de l’Ajuntament. “Per qüestions de remodelació”, va continuar Barberá, “les vitrines, amb els seus objectes, van al Centre d’Interpretació i al llarg d’aquests dies es podrà veure la col·lecció”. A més, el nou local “estarà a peu pla i estarà obert tots els caps de setmana de l’any”.

A la vegada, Barberá va concretar que no serà un trasllat provisional sinó “permanent”, i va afegir que fins ara “visitar la col·lecció era un problema”. A banda de les escales que s’havien de superar per a poder veure el treball del Taller d’Arqueologia, “l’edifici no podia estar obert tots els caps de setmana. I gràcies al Centre d’Interpretació, doncs ara podrem garantir que estigui obert els caps de setmana”. Les instal·lacions les gestiona el Consorci Patrimoni Ibèric d’Aragó, on hi té una persona els dissabtes i diumenges per a mostrar la vessant de llengua i literatura de la cultura ibera.

. Preparant escuts heràldics

De cara als mesos d’hivern, l’Associació Medievo també s’està preparant per a acollir un nou curs i taller sobre confecció d’escuts heràldics. L’entitat en porta fent des de fa dos anys, i el resultat ha estat d’allò més sorprenent. Al respecte, Marta Barberá va dir que “el material està encarregat i ja ha arribat, i la gent ens està passant dades i estem muntant-ho i preparant-ho tot” de cara al Mercat Medieval. Al llarg dels últims mesos, els membres de l’entitat han visitat algunes fires de les mateixes característiques com la d’Azaila, mirant-se novetats i “coses noves que podem aportar”.

Pel que fa a l’engalanament de carrers i places per a la cita medieval i els corresponents tallers de confecció, Barberá va explicar que “en els dos últims anys ens hem mantingut. Hem tingut uns 50 escuts, i ens dèiem que ara igual baixa, encara que la gent ho segueix demanant”.

Més informació: |