La pedra sorprèn al Matarranya amb una tronada que acumula uns 10 litres de precipitació

comarquesnord.cat . Matarranya . dijous, 11 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , ,

La inestabilitat meteorològica va sorprendre ahir al Matarranya amb una pedregada que gairebé va afectar a tot el territori. Passades les sis de la tarda d’ahir dimecres, el cel es va tapar i alguns municipis de la comarca van veure com queia la pedra. Beseit, Vall-de-roures, Calaceit o Pena-roja van ser alguns dels pobles afectats per aquesta pedregada, encara que una vegada més, la comarca veïna del Baix Aragó va ser la més mal parada pels efectes d’aquest fenomen meteorològic. En altres termes del Matarranya, com ara Massalió o Queretes, pràcticament no va caure gens de pedra.

Al marge de la pedregada, però, tot el Matarranya sí que es va veure afectat per la pluja de la tarda d’ahir, que va ser sobretot a partir de les set de la tarda quan va caure amb més força. Una precipitació acumulada que segons marquen els pluviòmetres oficials de la CHE (Confederació Hidrogràfica de l’Ebre) va tindre una mitja d’uns 10 litres metre quadrat. A Mont-roig es van acumular 8.8 litres. A Figuerales (Valderrobres), 6.6 litres. A Pena, 10.5 litres. A Valljunquera, 0.8 litres. A Maella, 5.8 litres. I a Arnes, 8.8. Els veïns de Calaceit i Massalió diuen, però, que els seus termes va ploure bastant més.

La tronada d’ahir va afectar també en pujades i baixades de tensió de la llum, així com en la pèrdua del senyal de televisió. Per la seua banda, a la Vall del Tormo hi va haver una apagada de llum degut a una avaria en la línia. Degut a la forta tronada, també van quedar inutilitzades les línies de telèfon mòbil i fixe d’algunes companyies. De cara a la jornada d’avui, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) té activada alerta taronja i existeixen riscs de pluja i de tronades a la regió del Matarranya, el Baix Aragó i la zona del Maestrat.

Més informació: | |