Esquerra Unida reclama al Consell que vigile els treballs de busca de petroli de Montero Energy

comarquesnord.cat . València . dissabte, 13 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

La diputada d’EUPV a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, reclama prudència amb els projectats pous petrolífers de l’Alt Maestrat i Els Ports. “Hem passat de rebre informació sobre les intencions de trobar petroli a la comarca per part de Montero Energy, a anunciar hotels, restaurants, millores en les infraestructures i centenars de llocs de treball”.

La diputada adverteix que la creació d’una àrea petroliera en l’Alt Maestrat i Els Ports no pot anar acompanyat de la destrucció del medi ambient i dels ecosistemes de la zona. “Encara està per veure si aquesta iniciativa és nou bluff al que ens té acostumats el PP i les empreses amigues, on anuncien milers de llocs de treball i milions d’euros de riquesa, per a després quedar-se en res”.

“Instem al Consell a estar vigilants davant les activitats de l’empresa Montero Energy a l’Alt Maestrat”, assegura la diputada, “no anem a permetre que els guanys del sector privat siguen les pèrdues de tota aquesta zona”, reclama la parlamentària d’esquerres, “el Consell massa vegades deixa fer i desfer a les empreses sense cap control, això no pot ser el que passe a l’Alt Maestrat”.

La representant d’esquerres senyala la preocupació de la seua formació política per les característiques del mètode escollit per l’empresa privada per trobar petroli a la comarca de l’interior de Castelló, el fracking. “Esperarem a la declaració d’impacte ambiental que té previst emetre la conselleria per veure si hi ha perill de contaminació dels aqüífers”, i reclama, que es tinga en compte l’opinió dels grups ecologistes.

Albiol fa finalitzat reclamant que es desenvolupen i s’aprofiten noves formes d’energia, “la nostra societat està construïda al voltant del petroli, però hem d’anar deslligant-nos d’aquesta dependència energètica dels hidrocarburs en el futur”, i assegura que el futur està en la potenciació de les energies renovables, “més netes i respectuoses amb el medi ambient”.

Més informació: | | |