Morella promociona el seu patrimoni natural amb una ruta fins a Xiva

comarquesnord.cat . Xiva . dissabte, 14 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: ,

Morella promociona les seues rutes i els seus paisatges, per mitjà de distintes caminades organitzades. Per això, en la jornada d’avui, els veïns i veïnes del municipi i els seus visitants han pogut participar en una excursió organitzada fins a Xiva. La convocatòria ha tingut una gran acollida i ha superat el mig centenar de participants. I, és que es tracta d’uns dies en els què molts turistes han decidit visitar Morella i els seus voltants, deixant unes xifres d’ocupació hotelera de més del 90% en el municipi.

La regidora de turisme, Maria Rallo, destaca que “molts turistes s’han decantat per Morella este cap de setmana i s’està veient una important afluència de visitants durant estos dies”. La regidora també considera que “l’estació tardorenca permet conéixer altres atractius turístics de Morella i endinsar-se en els nostres paisatges, que patixen una transformació molt bonica”. A més, assenyalava que “Morella disposa de més de 150 quilòmetres de rutes marcades, per a realitzar excursions i poder conéixer el nostre terme”. Cal recordar que l’agència Rumbo, una de les més prestigioses d’Espanya, va seleccionar el passat mes de setembre a Morella com un dels deu destins ideals per a la tardor.

L’estació tardorenca és una de les millors ocasions per a endinsar-se en els boscos i les muntanyes de la localitat i per a conéixer els distints refugis naturals, la vegetació o la fauna. Esta època també és ideal per a degustar els productes gastronòmics de temporada, com els bolets o les distintes carns.

. Museu tèxtil de Xiva

Els participants en l’excursió han pogut disfrutar dels espectaculars paisatges que hi ha entre Morella i Xiva. La ruta és de vuit quilòmetres i permet veure la silueta de la localitat enmurallada des de lluny, mentres es camina enmig de la natura. A l’arribar a Xiva, sorprén la vista des de l’alt de la muntanya d’esta localitat, que té un gran encant. Els participants també han visitat el Museu tèxtil de la localitat a la seua arribada. Éste és realment curiós, perquè és una col·lecció particular que conté artefactes artesans i rudimentaris que un veí emprava per a realitzar els seus treballs tèxtils o distints mesuraments sobre distints paràmetres.

Més informació: |