Sergio Galarza: “En molts casos la realitat pot superar el lector”

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dissabte, 13 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , ,

El dissabte l’escriptor peruà Sergio Galarza va apropar-se fins la Llibreria Serret de Valderrobres per a presentar la seua darrera novel·la, ‘JFK’, que suposa el segon volum de la trilogia que va iniciar amb el reeixit ‘Paseadores de perros’. Aquesta segona entrega aprofundeix en la vida de ‘Jota’, un dels personatges presentats al primer text, en la que l’autor continua en la descripció de les parts més fosques dels éssers humans i del Madrid “que no es veu” iniciada en la seua anterior novel·la.

‘JFK’ és una novel·la quasi bé biogràfica de ‘Jota’, madrileny de pare espanyol i mare polonesa, que habita un dels barris populars de Madrid i que sobreviu “llogant el seu cos per a guanyar diners. Jota és un personatge que recupero del meu llibre anterior i el text és la historia d’aquest personatge que es dedica a la prostitució de luxe”, va explicar Galarza, que també va afegir que “tot i el tema, cal dir que no està encarat d’una forma escabrosa, ni sols parlo de sexe, sinó que més bé el llibre reflexa les relacions del protagonista amb els seus clients”. Al respecte, l’autor va destacar que “el text el que tracta de manera principal és la intimitat, les relacions personals que manté ‘Jota’ amb els seus clients. I aquestos clients no només busquen sexe sinó que moltes vegades sol volen poder eixir a sopar amb algú, anar a passejar acompanyats o anar al cine”.

De fet, la trilogia a la que pertany aquesta obra té com a principal objectiu “mostrar una part de la ciutat que està a la vista de tots però que quasi ningú veu o a la que ningú li fa cas”, segons va explicar Galarza, que també va afegir que “d’alguna manera també és un petit homenatge a Madrid, la meua ciutat perquè tot i que jo vaig nàixer en un altre lloc, aquí em sento com bé i per tant és casa meua”.

Galarza també va descobrir que ‘JFK’ està basada en la vida real d’un “amic” de l’autor, fet que molts dels lectors no arriben a creure’s. “Costa que la gent accepti que aquesta història té una base real perquè en aquest cas és una realitat que supera el lector”, va mantindre l’autor, que a més va reconèixer que “hi ha coses que he obviat perquè el que en realitat m’interessava era parlar de les relacions del protagonista amb la seua mare, amb els seus clients”.

Finalment, al contrari que molts altres autors, Galarza va afirmar que no sap molt bé quina està sent la resposta o les reaccions dels lectors a aquest treball perquè “està connectat a les xarxes socials i mantenir contacte amb els lectors també és un treball, i jo prefereixo dedicar aquest temps a escriure per a posteriorment entrar en contacte amb el públic a través dels meus llibres”.

Més informació: | |