La marededéu de Vallivana visita fins a 14 cases de malats abans de tornar al santuari fins d’ací a sis anys

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 14 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

Aquest diumenge la Marededéu, acompanyada per una nodrida comitiva ha tornat als carrers de Morella per visitar, casa per casa, als malalts que ho han sol.licitat. 14 parades ha fet la processó, la més llarga a la Residencia de la Tercera Edat, on tots els residents han volgut tenir la imatge de Vallivana a prop, abans de que la rogativa de la setmana vinent la torne a traslladar a Vallivana. En el centre de la tercera Edat s’ha cantat la salve, i un resident li ha recitat uns versets. L’estima dels que porten més sexennis i records acumulats, es feia pal.lesa en els aplaudiments conjunts, i les pregàries íntimes. Les veus ofegades dels que han anat perdent les forces a mesura que acumulaven anys, contrastava en la fortalesa del seu ànim en veure a la Marededéu per a la que continuaven guardant un somriure. Ja fa varies setmanes que en aquest centre s’estan preparant per a la visita. Durant aquest temps han fet florir amb paper, rams de flors que adornaven la pujada al saló central. Per alguns haurà resultat una visita massa breu, però la processó tenia que continuar.

Aquest és un acte senzill, però tal vegada un dels que ofega més emocions. De fet l’origen de les festes sexennals, té a veure en la malaltia. El pas de la imatge pels carrers d’aquella Morella del segle XVII, va servir per curar al poble de la pesta de 1672.

La imatge avui en dia, continua curant, per que consola. La seva visita es esperada i desitjada, per aquells que per la seva avançada edat, o el seu estat de salut, no han pogut rendir-li homenatge en les nou setmanes que ha estat entre les muralles de la ciutat que la venera com a mare i patrona.

La pluja ha volgut acompanyar també aquesta processó. Baix el menut pal.li, i acompanyada per les autoritats municipals i els alets dels gremis i de Vallivana, veïns I veïnes i la banda de música, ha recorregut molts d’indrets del poble, per on normalment no passen les processons. Igual ha pujat fins el Barri de Sant Francesc, que ha baixat al del Sol de Vila. I a cada casa, en cada visita, la processó s’anava fent més gran, amb la incorporació dels familiars dels visitats a la comitiva.

Aquest era el darrer acte abans de tornar al seu Santuari el proper cap de setmana. La rogativa del 19 i 20, posarà punt i final al 53 Sexenni. A partir d’ací, comencem de nou a comptar, un cicle més, altre sexenni.

Més informació: | | |