El Dijous Sant serà festiu a Vilafranca al caure el 8 de setembre en diumenge

comarquesnord.cat . Vilafranca . dilluns, 15 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: ,

Al ple d’octubre de l’Ajuntament de Vilafranca, s’aprovaven les dues dates per a les Festes locals de l’any 2013 al municipi. S’aprovava per unanimitat l’única proposta presentada i amb la que el dia 28 de Març (Dijous Sant) i el dia 20 de Maig (Pasqua del Llosar), seran festa local a Vilafranca. El dia 8 de Setembre, Dia de la Mare de Déu del Llosar cau en diumenge i és per això que s’ha buscat un altra data, en aquest cas el Dijous Sant. Aquestes festivitats es sumen a les autonòmiques, ja donades a conèixer recentment per la Generalitat Valenciana.

A la sessió també s’aprovava la sol·licitud de la subvenció destinada a la pròrroga per a la contractació d’agents d’ocupació i desenvolupament local (ADLs). Les condicions han canviat i l’ajuda serà només del 50%.

Al ple d’Octubre també s’informava de que Vilafranca no compta amb Majorals per a la Festa de Sant Antoni 2013. Des de la recuperació de la festa l’any 1980 aquesta situació només es produïa en tres ocasions. A dues d’elles, l’Ajuntament s’encarregava de l’organització i l’any 1987 no es va fer la festa. La intenció del consistori, donada la situació és organitzar la festa per al Gener de 2013.

Als punts 5è i 6è de l’ordre del dia, es tractarien qüestions importants respecte a la zona industrial, tals com la modificació puntual nº14, que afecta a un dels vials de la zona i l’alienació de metres quadrats de sòl a l’eixamplament industrial.

La Regidora d’Educació, Teresa García, faria un repàs de l’inici del curs escolar 2012-2013 i a més es donava compte també del canvi en l’ubicació de les dependències de la Guàrdia Civil a Vilafranca que es traslladaran a l’antic Centre de Salud.

A l’apartat del despatx extraordinari es presentava una moció des de la Mancomunitat Comarcal ‘Els Ports’, que s’aprovava per unanimitat, al voltant de l’important deute que manté la Generalitat Valenciana amb la Mancomunitat i amb el seu Taller d’Ocupació.

Més informació: |