El govern central diu “no” a un decret de la sequera vital per a l’Aragó

comarquesnord.cat . Madrid . dimarts, 16 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

El ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, ha dit no a un decret de la sequera “absolutament necessari” per a l’Aragó. Així ho va corroborar el conseller del Departament d’Agricultura i Ramaderia, Modesto Lobón, que va participar a Madrid a les comissions sectorials de política pesquera, agricultura i medi ambient, i és en aquesta trobada en què ha plantejat al ministre la necessitat d’aprovar aquest decret.

El propi Lobón va apuntar que “la resposta del ministre, per desgràcia” fou “la mateixa de sempre”, que “no hi ha diners per al decret de la sequera”. A més, Lobón va afegir que li va plantejar a Miguel Arias Cañete “amb tota la contundència” que les pèrdues a Aragó per l’absència de pluges durant gairebé tot l’any ascendeixen als 277 milions. També li va plantejar un mandat de les Corts d’Aragó en aquest sentit aprovat de manera unànime.

. “És absolutament necessari”

“Jo comprenc que la política és l’art del possible, però també l’art de fer possible allò necessari i per a Aragó és absolutament necessari un decret de la sequera”, va insistir Modesto Lobón. Davant la negativa del ministre, el conseller li va demanar una ordre ministerial en virtut del qual els agricultors es poguessin adherir a crèdits subvencionats i “ha dit que s’estudiarà”, va indicar el conseller en unes declaracions que va facilitar el govern autonòmic.

Segons informa finanzas.com, sobre aquest assumpte, el portaveu socialista a les Corts d’Aragó, Javier Sada, va considerar “lamentable” que el conseller “torni amb les mans buides de Madrid després de més d’un any de sequera i de més de 277 milions de pèrdues en la agricultura i la ramaderia aragonesa. El conseller demostra la seua nul·la influència a Madrid i la del Govern de Rudi en no aconseguir en més d’un any el decret de la sequera”, va afegir Sada en un comunicat.

Més informació: | | |