El Ple de Morella exigirà la inclusió del Parador en els Pressupostos Generals de l’Estat

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 18 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , ,

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Morella demanarà als grups parlamentaris amb representació a la nostra circumscripció a les cambres Generals i Autonòmiques, que en el transcurs del debat per la configuració definitiva dels seus respectius pressupostos s’incloguen en els mateixos diferents qüestions bàsiques per Morella y la Comarca dels Ports.

La proposta, que es debatrà esta tarde en plenari, exigeix al Govern Central la creació d’una partida pressupostària específica per a la construcció del Parador Nacional de Morella i per a que puguen iniciar-se els treballs arqueològics, així com, l’augment de la partida pressupostària per a l’execució de les obres de supressió del Port de Querol a la N-232, que s’ha reduït a 4000 euros.

Cal recordar que este Parador, ja tenia destinada una partida pressupostària en anys anteriors, i a més, ja s’han invertit més de tres milions d’euros en rehabilitar un tram de muralla, en la realització de diferents estudis i en la construcció del túnel d’accés al mateix que ja està totalment finalitzat. És per tot això, que des de l’Ajuntament de Morella, no es vol deixar que per segona vegada consecutiva, la nostra ciutat i el nostre territori caigue en l’oblit de les institucions, quant, malgrat la crisi, encara hi han coses molt importants per fer i que ens ajudarien a enfrontar-nos a esta difícil situació amb major efectivitat.

L’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés explicava que “Fem una crida a tots els partits amb representació a la província, per a que demostren el seu compromís amb Morella i comarca i no deixen de defensar el que són necessitats del futur més immediat dels morellans i morellanes”. Sobre esta qüestió, l’alcalde afegia que “Des del Grup Socialista, tant de les Corts Valencianes com del Congrés dels Diputats, ja ens han mostrat la seua predisposició per a defensar esta iniciativa”. Segons Ripollés “La inversió en la carretera i en el parador és essencial per al desenvolupament del sector turístic, i per a creació de nous llocs de treball al territori. No podem renunciar als mateixos en favor de territoris als que es fan concessions pel fet de que estan en campanya electoral, com Galicia”.

En la moció, també es sol·licita al Govern Autonòmic la inclusió en la propera presentació del projecte de llei de pressuposts de la Generalitat Valenciana per a 2013, d’una dotació de SAMU les 24 hores a la nostra localitat, una històrica reivindicació que puga garantir la igualtat d’oportunitats i d’accés a la salut. En la mateixa, també es demana una dotació econòmica per a poder mantenir els serveis socials i finalment, el pagament del deute que manté la Generalitat Valenciana amb el consistori morellà que en l’actualitat ascendeix a uns 1,5 milions d’euros.

Respecte a les qüestions autonòmiques, el primer edil morellà comentava que “No és possible que la salut dels nostres ciutadans es continue avaluant en termes econòmics. És una reivindicació històrica que portem defensant des de 1994”. Ripollés també explicava que “És evident que el deute de la Generalitat Valenciana amb els consistoris està portant a una situació límit a molts de municipis i el nostre no és una excepció, per la qual cosa no es pot entendre un pressupost de la Generalitat Valenciana per a 2013 sense partides especifiques destinades a saldar el deute municipal i resoldre els greus problemes de tresoreria que impedeixen el normal funcionament de l’administració”.

Més informació: | |