L’oposició de Calaceit lamenta que la guarderia encara estigui tancada

comarquesnord.cat . Calaceit . divendres, 19 d'octubre de 2012 .
Etiquetes:

El grup socialista de Calaceit va lamentar en l’últim ple municipal celebrat el passat dijous 11 d’octubre que a dia d’avui no estigui oberta la guarderia. Al respecte, la regidora del PSOE Rosa Doménech va concretar que “si vols traure la plaça a concurs, les coses s’han de fer abans”, i va recordar que “el que no pots fer és convocar-ho a meitats d’agost sinó que ho has de fer en un mínim” de temps. A la vegada, Doménech va considerar que “ha estat una badada molt important” de l’equip de govern i que no s’assegurarà guarderia als pares fins a “primers de desembre”.

L’alcalde de Calaceit, Josep Maria Salsench, va reconèixer que la guarderia no ha obert al setembre, encara que en va explicar les causes. “La plaça de guarderia estava donada a una persona, i no podíem obrir a concurs una plaça sense negociar abans la baixa d’aquesta persona”. Aquesta negociació es va dur a terme durant el mes d’agost, i una vegada tancada aquest procediment ja va poder obrir-se el concurs. Segons Salsench, amb els 20 dies per poder sortir al butlletí i els 10 dies de recepció de la documentació, s’ha endarrerit el període d’exàmens.

Tot i això, i segons les previsions del consistori, s’intentarà que la guarderia municipal estigui oberta a principis de novembre. “Intentarem obrir el més prompte possible. Hem seguit els terminis legals” i per això s’ha endarrerit l’apertura de les instal·lacions. Pel que fa a les tarifes mensuals que hauran de pagar els pares, de moment “no ho hem mirat. Intentarem mantindre les tarifes”, va concretar Salsench, encara que va afegir que “ens han rebaixat la subvenció” de la DGA, una aportació que es destina a pagar el sou del mestre.

Més informació: