LA FALSA: “Espanyolitzar….? Què vol dir?”

Joan Carles Marcobal . 20 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: ,

Amb motiu del pseudoalçament nacionalista català, el qual no deixa de ser una escapada cap avant d’Artur Mas per ocultar els seus problemes de gestió econòmica, s’han rebentat les venes del més recalcitrant nacionalisme espanyol. Un bon amic meu va dir recentment que Mariano Rajoy és el millor fabricant d’independentistes catalans.

Però per si el president del Govern bada o té que viatjar a l’ONU per reclamar Gibraltar, allí està el ministre Wert per completar-li el treball amb hores extraordinàries. ‘Hay que españolizar a los niños catalanes’ va dir el responsable d’educació coincidint en el temps amb la celebració del mal anomenat Dia de la Hispanidad. Què vol dir? Hem de repetir la història? Salvant les distàncies en el temps -520 anys en són molts- no va ser espanyolitzar el que es va fer al també mal anomenat Nou Món? Per als nadius hereus de Moctezuma o Cuauhtemoc era nou aquell món? No era més nou -i denigrant- el que els venia damunt? Ser obligats a resar a un déu que no era el d’ells i lliurar la plata als invasors? Quina ha estat l’herència per a l’Amèrica anomenada llatina? Per això esglaien les paraules del ministre Wert… i les intencions del Govern.

Sembla que per distraure l’atenció dels que passen fam i penúries amb la crisi hem de reinstaurar els valors patriòtics de la unitat de destí universal. Amb cinc milions d’aturats, nul·les perspectives de feina i de futur i amb sanitat i educació precàries, qui pensa en reconquerir Gibraltar?… O Catalunya!

Més informació: |