Els Ports registra fins a 170 l/m2 en aquest cap de setmana passat per aigua

comarquesnord.cat . Els Ports . dilluns, 22 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: ,

El temps ha sigut un dels protagonistes d’este cap de setmana a la comarca dels Ports. La inestabilitat va estar present ja des de les últimes hores de divendres i fins diumenge. Es van complir les previsions en quant a acumulacions importants de registres de precipitacions. El que s’emportà més litres per metre quadrat és Vilafranca, amb un total de 170,9 litres per metre quadrat, la xifra més alta de tota la Comunitat Valenciana. D’esta quantitat, 107,2 litres eren enregistrats en la jornada de dissabte. En el cas de Morella, la xifra és més baixa, quedant-se en els 76,6 litres per metre quadrat en tot l’episodi de pluges dels darrers dies, 58 dels quals pertanyen a les precipitacions caigudes dissabte. Per la seua banda, Cinctorres ha recollit 70 litres per metre quadrat. A Castell de Cabres, fins el matí del diumenge, la xifra seria de 102 litres per metre quadrat.

Unes pluges que no han deixat incidències greus a la comarca. Van haver-hi petits despreniments de pedra en vies secundàries, com a la zona d’Olocau del Rey, així com també va caure una petita pared a Vilafranca. Les precipitacions han estat molt ben rebudes perquè van caure de forma gradual, en alguns moments de certa intensitat, però més regular que desbordant. D’aquesta forma, es mitiga en part la greu sequera que estem patint, així com servirà de segur per animar una campanya de bolets que, fins al moment, ha estat fluixa.

L’Agència Estatal de Meteorologia retirava l’alerta taronja per fortes pluges que el dissabte havia decretat a tota la Comunitat Valenciana, rebaixant-la a groga al nord de València i a la nostra província. Amb el punt i final a este temporal, el pronòstic per a esta jornada és prou més estable. El cel de la Comunitat Valenciana estarà avui assolellat, a excepció de la meitat nord, on es pot produir algun ruixat dèbil de matinada. Els vents bufaran fluixos de components oest, les temperatures mínimes baixaran mentre que les màximes augmentaran.

Més informació: |