El carrer Sant Miquel de Pena-roja canvia d’aspecte amb un nou empedrat

comarquesnord.cat . Pena-roja . dimarts, 23 d'octubre de 2012 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Pena-roja ha finalitzat la primera fase de les obres del carrer Sant Miquel, uns treballs que consisteixen en donar-li un toc més rústic amb un empedrat nou. El carrer, que connecta la Plaça de l’Ajuntament amb la Pista Nova, està acabat fins el Punt Gòtic (antiga Església de Sant Miquel) i el projecte ha suposat també la substitució d’alguns desaigües o buscar solucions a les filtracions que es patien durant les fortes tronades en alguns punts. Les obres estan molt avançades, però fins que no s’acabi el carrer, aquest es mantindrà tancat al trànsit rodat.

L’alcalde de Pena-roja, Francisco Esteve, va explicar que “ara portàvem uns mesos parats. S’ha acabat la primera fase de les obres i estem a punt de començar la segona fase”. Al mateix temps, Esteve va apuntar que “els veïns diuen que queda molt bé i que queda un carrer que ressalta molt”. De fet, la idea del consistori pena-rogí és que “els carrers que són més cèntrics volem fer-los d’aquesta manera”. A diferència del Carrer Pla (també empedrat), “aquí s’ha buscat una altra llosa perquè lliscava molt” i havia produït caigudes dels veïns durant l’hivern.

. Sota el carrer

Francisco Esteve va concretar que quan s’obre un carrer “sempre ixen imprevists perquè no saps què apareixerà”. Per això, “s’han hagut de tocar desaigües. La major part del carrer era cingle, i alguns anaven molt justs. S’han hagut de variar. I una vegada posats a fer les obres, també s’han buscat solucions perquè quan hi havia tronades fortes a alguns veïns els entrava aigua” a casa, va explicar Esteve. També s’han buscar fórmules per a resoldre les filtracions d’aigua i el drenatge de l’entorn del Punt Gòtic, que durant aquesta època de l’any “sempre goteja”.

Pel que fa a la segona fase de les obres, aquesta passarà “per a acabar-ho tot”, va dir l’alcalde de Pena-roja. “Només queda empedrar i modificar o reparar algunes baranes per a deixar-ho tot a punt”. Segons Esteve, una vegada finalitzats els treballs “quedarà un carrer que lluirà molt”. Ara, caldrà pensar “en mesures de finançament per a començar un nou carrer”, va afegir l’alcalde de Pena-roja, qui va dir que “tot dependrà de la disponibilitat econòmica, però hi ha un altre carrer on fa molta falta actuar, i que és acabar la volta del frontó”. Aquí, però, no es faria cap empedrat.

Més informació: