L’Escola Taller de la Mancomunitat es mobilitza aquest dimecres a Castelló al portar mig any sense cobrar

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 23 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , , , , ,

La situació al Taller d’Ocupació de la Mancomunitat Comarcal Els Ports comença a ser ja insostenible. Els alumnes-treballadors, professors, directora i secretària porten ja molts mesos sense cobrar les seues nòmines. En el cas dels alumnes es remunta al mes de maig i en el del professorat i tècnics al de març. Una situació que es complica dia a dia i que ha fet que a les darreres jornades es reduixquen els desplaçaments per la comarca, ja que són els propis alumnes els que tenen que assumir les despeses dels viatges. Els membres del Taller d’Ocupació han dit prou i volen cobrar els diners que la Generalitat Valenciana els endeuta. Asseguren que “no podem posar més diners de la nostra butxaca perquè no en tenim”.

El Taller d’Ocupació entra en la seua fase final, ja que conclou al mes de desembre. Abandonar-lo ara no és cap avantatge per als joves alumnes, ja que es quedarien sense la titulació de formació desenvolupada durant aquestos dos anys. Només reclamen el que es correspon, en un moment en el que la desilusió s’ha apoderat de tot el personal que conforma aquest Taller.

Per a la present setmana s’anuncien diferents mobilitzacions per part del Taller d’Ocupació. La primera d’elles tindrà lloc a Castelló aquest dimecres, davant la Casa dels Caragols, seu del Consell a la capital de la província. Aquesta no serà la primera protesta d’aquestes característiques, ja que fa uns mesos es van manifestar en aquest lloc. El dijous pel matí, els membres del Taller d’Ocupació de la Mancomunitat Comarcal Els Ports iniciaran un tancament indefinit a les dependències de la Seu de la Mancomunitat, situada al Carrer La Bassa de Vilafranca. Es tracta d’una mesura de presió, que esperen compte amb una important resonància mediàtica i aconseguir l’objectiu de cobrar els diners que els pertoque.

Una difícil i lamentable situació la que està patint el Taller d’Ocupació de la Mancomunitat. A les darreres sessions plenàries dels diferents Ajuntaments de la comarca s’està passant una moció a iniciativa de la Mancomunitat Comarcal per tal de donar suport als membres d’aquest Taller, que estan passant pel seu moment més delicat.

. Vídeo . Jorge Dolz: “Hem convocat una manifestació demà a Castelló”
. Vídeo . Carlos Barreda: “No podemos poner más dinero de nuestro bolsillo porque no lo tenemos”

Més informació: | | | | |