Rambles i rierols han mogut amb les pluges del cap de setmana

comarquesnord.cat . Vilafranca . dimarts, 23 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

Les fortes precipitacions arreplegades durant aquest cap de setmana a tota la part Est de la Península Ibèrica, ha deixat importants registres també a la comarca de Els Ports. De fet, Vilafranca ha estat el municipi que ha acumulat més precitacions de tota la Comunitat Valenciana amb els 170,9 litres entre divendres, dissabte i diumenge.

Les rambles i els rius del terme de Vilafranca estan baixant amb molta aigua durant aquestes jornades. El riu de la Vega, que naix a la Teuleria i creua tota la zona d’horts de la part baixa del poble també ha eixit com a conseqüència de les pluges. Segons sempre compta la gent gran de Vilafranca, fan falta uns 100 litres per metre quadrat, aproximadament per a que moguen els Ullals de la Teuleria. Les aigues d’aquest rierol pertanyen a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

A la Pobla del Bellestar, el Riu de les Truites baixa d’ample en ample i amb molta força tal i com es pot apreciar a la xicoteta cascada, uns pocs metres avall del pont medieval. Un bonic indret que encara compta amb més encant quant baixa el riu. Durant aquestes jornades, la Pobla del Bellestar i els seus voltants estan rebent nombroses visites. Les aigues del Riu de les Truites pertanyen a la Conca Hidrogràfica de l’Ebre. Un fet que es considera molt curiós i quasi únic a la Comunitat Valenciana és que les aigues del terme de Vilafranca van a parar a dues Confederacions Hidrogràfiques diferents.

Un aigua que ha estat molt benvinguda a la nostra comarca, donada la falta que feia, després d’un estiu tant sec i calorós.

Més informació: | | |