Valljunquera acollirà una nova edició del Mercat del Món

comarquesnord.cat . Valljunquera . dimarts, 23 d'octubre de 2012 .
Etiquetes:

Valljunquera serà el municipi del Matarranya encarregat d’acollir una nova edició del Mercat del Món. Enguany, la cita intercultural es celebrarà el pròxim diumenge 18 de novembre, i ho farà després d’haver recorregut en les anteriors quatre edicions sengles municipis, els més recents Ràfels i Fontdespatla. Al mateix temps, serà un Mercat del Món especial, ja que el Departament de Joventut de la Comarca del Matarranya vol que aquesta fira intercultural sigui un punt de trobada i un nexe d’unió entre els veïns de les diverses procedències que conviuen a diari al nostre territori.

Segons va explicar Nuria Gasulla, tècnica de Joventut de la Comarca, “el Mercat del Món serà, com tots els anys, una fira intercultural on mostrarem la riquesa cultural dels diversos països” que conviuen en el territori. Al mateix temps, Gasulla va concretar que “al marge dels estands i participació de les associacions culturals que venen de Saragossa, també ens agradaria que la gent del Matarranya que prové d’altres països, hi participi”. I és que des de Joventut defensen que “el Mercat del Món ha de ser un punt de trobada on es pugui intercanviar aquesta riquesa cultural”.

. Llibres, històries, tallers…

Al llarg d’aquestes últimes quatre edicions, pel Mercat del Món han passat associacions culturals molt variades, com ara marroquines, russes, romaneses, hebrees i moltes més. Al mateix temps, des del Departament de Joventut s’ha demanat que, mitjançant petites aportacions, els veïns d’origen estranger assentats al Matarranya col·laborin amb la fira. “Podrien fer algunes coses a través de la gastronomia, la fotografia, llibres, explicant històries o fent petits tallers. Coses senzilles”, va apuntar Nuria Gasulla, “donant opció a la gent que viu a la comarca”.

Pel que fa a les novetats previstes per a aquest V Mercat del Món del Matarranya, des del Departament de Joventut van concretar que hi haurà coses interessants. Per exemple, vindrà “una xica del Matarranya que és procedent del Senegal i que ens farà unes trenes africanes. També tindrem tatuatges de jena o l’actuació d’un grup de balls de Bolívia”. Les antenes informatives del Matarranya tampoc faltaran a la cita, que “faran diversos tallers interculturals i activitats per als més menuts”. Per tant, una fira on descobrirem l’ampla riquesa cultural que ens envolta.

Més informació: