L’Escola Taller reclama, amb una manifestació a Castelló, que el Consell pague el deute de mig any que acumula

comarquesnord.cat . Castelló . dimecres, 24 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , ,

El Carrer Major de la capital de la Plana ha tingut, durant el matí de dimecres, un ambient diferent a l’habitual. Alumnes i professors de l’Escola Taller de la Mancomunitat Comarcal dels Ports s’han desplaçat fins allí per tal de reclamar el deute de la Generalitat Valenciana amb ells. El lloc de la manifestació ha sigut l’exterior de la seu del Consell, la coneguda com a Casa dels Caragols. A més dels participants de la nostra comarca, s’han unit a les reivindicacions altres escoles taller afectades com la del Grau o Sueras. Totes estan patint els impagaments del Consell. En el cas del projecte formativo-laboral de la Mancomunitat, els impagaments ascendeixen a 320.000 euros. Els alumnes no cobren des de maig, mentre que els professors no ho fan des de març. Una situació insostenible que els ha portat a tornar-se a manifestar a Castelló. La Mancomunitat ha fet molt d’esforços per ajudar als participants, però està totalment ofegada pels deutes de la Generalitat, ja que a l’ens comarcal li deuen 250,000 euros, el que fa que el total del deute siga de 570.000 euros.

Aquesta protesta és l’inici d’una sèrie de mesures que continuaran este dijous pel matí. Els membres de l’Escola Taller de la Mancomunitat Comarcal Els Ports iniciaran un tancament indefinit a les dependències de la Seu de la Mancomunitat, situada al Carrer La Bassa de Vilafranca.

. Recolzament polític

Entre els assistents han estat el secretari general del PSPV a la província de Castelló i portaveu del grup socialista a la Diputació, Francesc Colomer, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el de Vilafranca, Óscar Tena, el portaveu del grup socialista i regidor a Morella, Ernest Blanch i l’alcalde de Forcall i president de la Mancomunitat, Santiago Pérez. Des de l’ens comarcal es recolza plenament als alumnnes-treballadors i es creu necessària aquesta reivindicació. Una sèrie de mesures de presió, que esperen compte amb una important resonància mediàtica i aconseguir l’objectiu de cobrar els diners que els pertoca.

En declaracions posteriors a les protestes, Rhamsés Ripollés explicava que “amb la nostra presència volem demostrar la solidaritat dels consistoris amb la difícil situació que estan passant els alumnes i professors de l’escola taller”. A més, el primer edil morellà afegia que “denunciem l’abandó i la falta de sensibilitat de la Generalitat Valenciana amb la joventut de la comarca dels Ports, posant en risc el futur dels nostres joves i desincentivant les seues possibilitats de fer-se un ofici”. Finalment, Ripollés afirmava que “ens adherim a la seua petició de que es definisca un calendari de pagaments del deute pendent” i comentava que “en cas de que tinguen que ser pagats amb diners del rescat de l’Estat central, que es tingue clar que s’han de prioritzar els pagaments de la gent de les escoles tallers, sent considerats com salaris deguts i que no es busquen excuses per evitar que alumnes i professors cobren allò que se’ls deu”.

Per la seua banda el regidor de Governació de l’Ajuntament de Morella, Ernesto Blanch declarava que “Lamentem la situació a la que ha portat la Generalitat a tants de col•lectius de la Comunitat Valenciana, i en especial, ens preocupa la forma en que han gastat els diners dels fons europeus, davant la qual cosa correspon que es faça la oportuna clarificació, donada la pèssima imatge i credibilitat que donem com a autonomia amb tanta mala gestió”.

L’acte ha finalitzat en el lliurament al registre de la seu de la Generalitat de la petició per a que totes les escoles taller afectades cobrin d’una vegada els que el pertoca. També han demanat una reunió amb el delegat del Consell a Castelló, Ximo Borrás, que no estava en eixos moments, per lo que una delegació d’autoritats i de les escoles taller ha pogut entrar a la Casa dels Caragols per ser rebuts pel número 2 de la seu del Consell de la nostra província.

Més informació: | |