Els alumnes-treballadors de l’escola taller de la Mancomunitat comencen el tancament

comarquesnord.cat . Vilafranca . dijous, 25 d'octubre de 2012 .
Etiquetes:

Els alumnes-treballadors de l’Escola Taller de la Mancomunitat Comarcal dels Ports han encetat un tancament “indefinit” fins que cobren el deute de la Generalitat. El lloc escollit ha sigut la seu de la institució a Vilafranca on van a conviure els pròxims dies “fins que se solucione la situació” apuntava el professor Mauri Royo, un dels afectats. El deute ascendeix a 324.000 euros, per la qual cosa els professors no cobren des de març i els alumnes des de maig. Per a Royo, el gran problema és que “no ens diuen res i això crea una inquietud i un malestar que crea mal rotllo”. La mateixa línia segueix Santiago Pérez, president de la Mancomunitat, que denuncia que “és una situació desesperada per a moltes famílies i malgrat insistir amb trucades a la conselleria responsable no es donen respostes clares de quan es podrà cobrar”. Aquest dimecres van deixar en el registre de la Casa dels Caragols una queixa formal reclamant els diners que els deuen en un moment “insostenible”, com van denunciar representants de les escoles taller de la província, al no cobrar les nòmines des de fa mesos. La pròpia Mancomunitat està “ofegada” com informava Pérez “el deute amb la institució és de 250.000 euros pel que el total és proper als 600.000 euros, a més que ens vam veure obligats a avançar nosaltres mateixos una sèrie de despeses de l’escola taller que no ens corresponien”.

La situació per als participants s’agreuja pel fet que la majoria dels alumnes són joves i de diferents llocs de procedència “ens gastem molts diners en la gasolina dels desplaçaments, ja que segons el treball anem a un poble o a un altre i no podem més, no podem gastar-nos més de les nostres butxaques” indicava un dels alumnes, Carlos Barreda. En aquesta experiència formativa-laboral es veuen afectats el director, l’administratiu, els quatre professors i trenta alumnes menors de 25 anys.
Els ‘tancats’ s’aniran alternant “al matí farem classe i a la vesprada-nit estarem en la seu de la Mancomunitat fins que cobrem” assenyalava Royo. El Consell té la previsió de pagar el que deu amb el Fons de Liquidació Autonòmica, el famós ‘rescat’.

Més informació: