Juan Manuel Aparisi pinta el Sexenni

comarquesnord.cat . Bunyol . dijous, 25 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , ,

El Sexenni s’està convertint en art de la mà de Juan Manuel Aparisi Ortiz. Té 65 anys i es considera un “pintor autodidacta”. És farmacèutic i advocat, però des dels 30 anys té vocació d’artista. Amb estes dades és complicat relacionar-lo en la zona. Més encara tenint en compte que és de Bunyol. Però ja fa moltes dècades que coneix Morella i des de fa uns anys és un habitual de la festa de Sant Antoni per l’amistat que l’uneix amb Miguel Ferreres i la seua dona.

Molts el recordaran per ser un al·licient més de la revista que fan els carabiners a l’ajuntament. Ell i el seu bigot característic formaven part de la representació, junt al riure de la seua dona. Esta relació va anar a més este 2012 quan va ser un policia més el “Soldado Aparisi”. Però encara li va impressionar més el Sexenni. No havia estat mai i ara es proposa plasmar-ho en pintures. Ell mateixa afirmava que “necessitava presenciar esta festa, no havia estat mai i em va entrar a l’ànima”.

Les seues tècniques volen expressar la seua vida, amb una pintura costumista per mostrar les seues aficions. Així, destaca entre els seus treballs, pintures sobre els bous, la música o la Tomatina de Bunyol. Sobre esta festa, va realitzar el cartell de la festa a quatre mans juntament amb el creador de Kukuxumusu, Mikel Urmeneta, amb el que manté una gran amistat “va ser una experiència molt bonica i vam aconseguir un quadre molt complicat de fer, ja que jo feia la meua part i ell la seua. El difícil era que després fóra tot un, però va quedar molt bé”. Fins i tot, tenien de fer el pregó de les festes de Bejís del passat setembre junts “al final Mikel no va poder estar i el vaig fer soles, però va deixar un vídeo gravat agraint la invitació. Espero que puga venir a Morella”.

Amb les pintures expressionistes que està fent del Sexenni vol reconéixer l’estima que té a la localitat “però sobretot a la seua gent, hi ha un gran ambient, teniu un caràcter únic en el que vos uniu per tirar endavant, m’encanteu” apuntava Aparisi. L’objectiu és poder fer una exposició amb esta temàtica.

De moment, ha realitzat vàries pintures dels Torneros, la Mare de Déu i la Corronquina “ara estic mirant de avançar en els Arts i Oficis i les Gitanetes, és un tema que dóna per a molt i es podrien fer moltes coses”. Juan Manuel Aparisi és tot un artista i ho poden descobrir els seus amics del Facebook i els que entren al seu blog personal.

Més informació: | |