Més de 140 parelles es disputaran dissabte el cinquè Campionat de Guinyot de Valderrobres

comarquesnord.cat . Valderrobres . dijous, 25 d'octubre de 2012 .

Valderrobres té una cita aquest cap de setmana amb el món de les cartes, les brisques, els descartes i les partides. Dissabte, el Pavelló Municipal acollirà la 5ena edició del Campionat de Guinyot de Valderrobres, un torneig que s’ha consolidat en el calendari com un dels més seguits i que enguany ha batut tots els pronòstics. De fet, i a falta d’unes hores perquè es tanqués el termini d’inscripció, hi havia confirmades fins a 140 parelles, que són pràcticament 60 persones més que la passada edició. Una assistència que ha superat les previsions dels organitzadors.

En concret, i segons va explicar Ernesto Marín, regidor d’Esports de Valderrobres, “la resposta ha estat molt bona. Pensàvem que degut a la crisi, molta gent es tiraria enrere. Però a falta d’unes hores per a tancar la inscripció, tenim 141 parelles”, que són moltes més que les de la passada edició. A més, “tenim parelles que venen de Saragossa, de Logroño… de bastant a lluny”, va afegir Marín, que va apuntar que d’on més s’ha notat la pujada en la inscripció ha estat de la zona de les Terres de l’Ebre, que l’any passat ja va tindre una assistència bastant massiva.

Bons premis i unes quantes partides

Els secrets de l’èxit del Campionat de Guinyot de Valderrobres són diversos. El primer, segurament, els premis. La parella guanyadora obté un premi de 3.000 euros, mentre que els segons són guardonats en 1.000 euros, que també és un bon pessic. Per la seua banda, els tercers obtenen 200 euros i els quarts on pernil per jugador. Al mateix temps, l’organització també dóna premis a les parelles que han quedat de la 5ena a la 16ena posició, una cosa que agraeixen els concursos. I ho fan, més en concret, amb una espatla per jugador.

Al marge dels premis, però, des de l’organització subratllen que “l’ambient és molt bo i s’ho passen molt bé”. Per a participar-hi, cada parella ha d’ingressar 50 euros. Però amb ells no només competeixen, sinó que tenen inclòs l’esmorzar i el dinar. El sistema de joc també convens als participants, ja que aquí, els participants estan repartits en un sistema de lligueta de cinc (o quatre, en funció dels inscrits) parelles per grup. Per tant, cada parella té garantides un mínim de quatre partides. En cada grup, les cinc parelles juguen totes entre totes, i finalment, les dos millors parelles per grup passen a les eliminatòries.

A aquestes eliminatòries arriben 64 parelles (dos per grup) i aquí es fa un sorteig per als emparellaments fins que finalment només queden dos parelles per a disputar la final. “El sistema de joc que hem dissenyat garanteix que una parella jugarà un mínim de quatre partides”, va concretar Marín. A la vegada, va destacar que tot i que a les cartes és molt important la sort, “també se n’ha de saber jugar, perquè aquesta es pot girar”. Per tant, el bon guinyot està assegurat aquest cap de setmana a Valderrobres, amb un Campionat de Guinyot que any rere any consolida més adeptes.