La matinada de dissabte a diumenge, els rellotges s’han de retardar una hora

comarquesnord.cat . Madrid . dissabte, 26 d'octubre de 2012 .
Etiquetes:

Este cap de setmana canviem l’hora als rellotges. En compliment amb la Directiva Comunitària que regeix el denominat “Canvi d’Hora”, este proper diumenge els rellotges s’hauran de retardar una hora. D’esta manera, a les tres de la matinada tornaran a ser les dos.

El Canvi d’Hora va començar a generalitzar-se, encara que de manera desigual, a partir de 1974, quan es va produir la primera crisi del petroli; en eixe moment alguns països van decidir adelantar els seus rellotges per tal de poder aprofitar millor la llum del sol i consumir menys electricitat en il·luminació. S’aplica com a directiva des de 1981 i ha sigut renovada successivament cada 4 anys.

Segons estimacions de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi d’Energia, Entitat pública emrpesarial del Ministeri d’Indústria, el potencial d’estalvi en il·luminació en el nostre país amb el canvi d’hora pot arribar a representar un 5% del consum. Una xifra que equivaldria a un estalvi d’uns 300 milions d’euros. D’eixa quantitat, 90 milions correspondrien al potencial de les llars espanyoles, el que suposa un estalvi de 6 euros per llar; mentre que els altres 210 milions d’euros restants s’estalviarien en els edificis del sector terciari i en la indústria. Amb este canvi, pels matins es farà més pronte de dia i per les vesprades la nit arribarà abans.

Recorden, la matinada del dissabte al diumenge a les tres, tornaran a ser les dos.

Més informació: