El Catí sap aprofitar millor el vent per guanyar al Morella

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 28 d'octubre de 2012 .

El Catí va obtenir una treballada victòria a la Fàbrica de Giner davant el Morella. El vent i el fred van ser els protagonistes, dificultant la pràctica del futbol. Una llàstima perquè de segur, amb un temps més agradable, s’hagués pogut veure un gran espectacle amb dos equips veïns que aposten per un futbol de toc. Amb les condicions climatològiques, això era impensable. Un dels al·licients que va tenir el partit va ser l’enfrontament dels germans Chillida. En el cas de Carlos, tornava a la Fàbrica defenent la samarreta del Catí, mentre que Héctor jugaria amb el Morella. Tots dos van ser titulars. També destacaria la presència de públic, tant de Morella i Catí, com d’altres municipis de la comarca. L’entrada va ser bona per al temps que es va viure que va obligar als assistents a tapar-se de valent.

Els visitants es van aliar amb el vent en la primera part quan ho van tenir a favor, amb un gol només començar de córner olímpic del seu capità, Héctor Roig. El llançament va agafar efecte per l’aire i Dídac no va poder fer res per aturar-lo al veure sorprés per la paràbola de la pilota. Durant tot el període, els catinencs van ser superiors, comptant amb les millors oportunitats, davant un Morella que no va inquietar la porteria defensada per Alberto. A pesar de tenir el vent a favor, el Catí no va poder augmentar distàncies i el 0-1 deixava opcions als locals per remuntar a la represa.

A la segona meitat, el vent va bufar a favor dels morellans que no van saber aprofitar aquest factor. Tot haguera canviat en el minut 48 quan un jugador local va rematar al travesser el servei d’un córner. La resta del període va tenir poc futbol, sense oportunitats clares per a cap dels dos conjunts. Moltes interrupcions i una pilota que per moments anava boja a mercè del vent. La jugada que va sentenciar el partit aplegava al minut 83. Marc Bellvís va ser expulsat amb roja directa per tombar a un atacant catinenc que s’en anava sols a porteria. Carlos Chillida llançaria la falta desde molt prop de la línia de l’àrea marcant el 0-2. També el vent ajudaria a fer possible el gol, ja que va canviar la trajectòria del tir despistant a Dídac. A la recta final, el Morella va poder escurçar distàncies però no va ser el seu dia.

Amb aquest resultat, els morellans i els de Catí empaten a 10 punts en la classificació en una primera regional que està més igualada que mai amb els primers classificats en 13 punts (Benicense, Moró i La Pobla), amb 12 punts L’Alcora i un grup de set equips, entre els que estan Morella i Catí, amb 10 punts. A més, l’equip que marca el descens, Els Ibarsos, té 9 punts, per lo que pot passar qualsevol cosa. La propera jornada, els morellans tindran un difícil desplaçament al camp del Traiguera.

MORELLA FC 0 – CD CATÍ 2

MORELLA FC: Dídac, Carni, Puig (Bellvís 75’), Pau, Monfort, Ángel, Bonet, Héctor (Ximo 60’), Josele (Carles 50’), Ibáñez i Moles (Serret 75’).
CD CATÍ: Alberto, Chillida, Juan, Fernando, Héctor, Daniel, Vicent (Francisco 75’), Montull, Ismael (Adrià 10’), Eduardo i David (Carlos 70’).
GOLS: 0-1 Héctor (3′) i 0-2 Chillida (84’).

ÀRBITRE: Christian Peraire Salom. Va traure targeta groga al local Carni i expulsaria a Marc Bellvís al minuto 83. Per part dels visitants, targetes grogues a Eduardo, Montull, Chillida i Vicent.