LA FALSA: “Guanya Urkullu, guanya Rajoy”

Joan Carles Marcobal . 28 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

A l’espera de que al mes que ve es celebren les eleccions catalanes, davant les quals tremolen PSC i PP, aquest passat cap de setmana es van celebrar les de Galícia i Euskadi i ambdues eleccions ens donen dos lliçons ben diferents: a Galícia, amb l’augment de la seua quota de poder, el Partit Popular n’ha eixit reforçat. No cal ni dir que Núñez Feijóo ha estat el guanyador però també la ciutadania gallega ha reforçat Mariano Rajoy i les seues mesures restrictives. O no?

Ben diferent per al PP han estat els resultats al País Basc on Urkullu i el seu PNV han guanyat els comicis. El denominador comú de les dos eleccions ha estat la davallada socialista, entre els dos Patxis –Vázquez el gallec i López el basc- han perdut més de 300.000 vots. Feijóo en perd 135.000 però la matemàtica electoral és inescrutable.

A diferència de Galícia el Partit Popular ha recollit uns resultats ínfims a Euskadi, on pareix que l’actitud popular en els darrers anys ha fet més la campanya gratuïta a Bildu que al propi partit conservador. Allà ells, però a veure si l’actitud d’alguns representants del Govern central i del partit que el regenta no empenten també Catalunya cap a les opcions sobiranistes.

Per la seua banda Pérez Rubalcaba reunia dilluns la comissió permanent de la seua Executiva Federal per analitzar els resultats. I tant que els han d’analitzar. A cada rentada el PSOE perd un llençol i l’autocrítica sembla no ser la seua bandera. Per quant de temps hauran de pagar els socialistes les errades de Sevilla?

Més informació: | | |