El cap de setmana hivernal ens ha deixat moments amb sensació de -12º

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 25 d'octubre de 2012 .
Etiquetes:

Un dels protagonistes del cap de setmana sens dubte ha sigut el temps. Amb el canvi d’hora, no sols hem entrat en l’horari de l’hivern, sinó que també hem entrat en el temps hivernal. Cap de setmana de molt de vent el que deixem enrere. La jornada de dissabte començava amb vents molt intensos, que s’incrementaven al llarg del dia. La velocitat del vent va alcançar uns 120 quilòmetres per hora a Catí o 106 quilòmetres a l’observatori de l’AEMET a la Pobla de Benifassà, concretament a Fredes. A Morella, la força del vent tombaria un arbre a la costa que dóna accés a l’Espai Firal i un altre a la costa del Arrapat. L’entrada d’una massa de cerç augmentava la sensació de fred, arribant als 12 graus negatius de sensació tèrmica durant la matinada del dissabte al diumenge a l’observatori morellà.

Durant el diumenge la situació seria la mateixa. Es repetia l’alerta taroja per forts vents que començarien a amainar a partir de les 6 de la vesprada. Durant les matinades ha gelat i l’ambient ha estat de ple hivern. Les mínimes enregistrades durant els dos dies ja han baixat dels 0 graus, amb les darreres dades de la matinada de diumenge a dilluns que han deixat -1º a Morella, -2º a Vilafranca i -0,5º a Cinctorres. Durant el cap de setmana, Morella ha rebut centenars de visitants i ja s’han vist els primers abrics i els primers gorros.
També els veïns han hagut de canviar els armaris i apostar ja per la indumentària d’hivern. S’espera que es recuperen les temperatures les properes jornades, però el dimarts podria haver-hi inestabilitat i en les previsions es veuen ja les primeres cotes de neu.

Més informació: