La Diputació licita el contracte de gestió de l’Hotel Cardenal Ram

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 30 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: ,

La sessió plenària de la Diputació de Castelló ha aprovat aquest matí, per unanimitat de tots els grups polítics, l’expedient i plecs del contracte per a l’explotació de l’Hotel Cardenal Ram de Morella, que es preveu que estiga operatiu al començament d’any. “Una actuació més en la línia de la nostra aposta decidida per consolidar una oferta turística de qualitat a l’interior de la nostra província, perquè sabem que és una oportunitat per a llaurar un futur pròsper en els nostres pobles”, segons el vicepresident de Turisme, Andrés Martínez.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, assenyalava que és “una bona notícia, encara que entenem que ja fa temps que s’haguera tingut que fer”. Ripollés indicava que “en el mateix Sexenni, vaig tindre l’oportunitat de parlar en el president de la Diputació, li vaig exigir que eixa gestió es traguera urgentment”. Segons el primer edil “ell es va comprometre a fer-ho al setembre i veiem que arriba a finals d’octubre”. Per a Ripollés “la ineficàcia no està ahí, la ineficàcia creiem que en este tema ve de fa anys, ja que malauradament el Ram porta més de tres anys tancat”. Des de el consistori i el Grup Socialista a la Diputació, informaven que des de fa dos anys que s’estava demanant el que s’ha aprovat este dimarts “enteníem que era molt millor per a la mateixa construcció que s’està fent en estos moments, ja que qui ha de gestionar l’hotel és qui millor pot supervisar les obres i que aquelles actuacions que se facin siguen millors per al funcionament de l’hotel”.

En el ple de la Diputació, s’ha detallat les condicions del contracte de gestió, que tindrà una durada de 15 anys, i l’adjudicatari dels quals complementarà la inversió d’1.112.540 euros realitzada per la institució provincial, per a dur a terme les obres de millora i remodelació de l’immoble, a través de la compra de l’equipament complementari. Els interessats disposen d’un termini de 15 dies, a partir de l’endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província, per a presentar les seues propostes al servei de Contractació de la Diputació.

Aquest hotel de tres estrelles, que compta amb un total de 16 habitacions i un restaurant, se situa en un emblemàtic edifici noble del segle XV d’estil gòtic, adquirit per la institució provincial en els anys seixanta per a preservar tant el seu patrimoni arquitectònic com a cultural i, així mateix, reconvertir-ho en hotel.

Andrés Martínez recordava que la Diputació de Castelló ha destinat prop de set milions d’euros a consolidar una xarxa d’infraestructures turístiques de qualitat a l’interior de la província, com el propi Cardenal Ram, el Palau dels Osset a Forcall, el balneari de Benassal o l’Hotel de categoria superior Martín I L’Humà a Sogorb.

Més informació: |