La Freixneda treballa en la substitució de les xarxes d’aigua i desguassos dels carrers Fantasma i San José

comarquesnord.cat . La Freixneda . dilluns, 29 d'octubre de 2012 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de La Freixneda està treballant en la substitució de les xarxes d’aigua i de desguàs dels carrers Fantasma i San José, unes obres que consisteixen en l’aixecament del carrer, la substitució de les xarxes antigues i la posterior pavimentació del ferm. Els treballs d’aquests dos carrers s’han dut a terme davant els problemes de filtració d’aigua que pateixen les cases de la zona. De fet, i segons va reconèixer el consistori, la xarxa d’aigua de molts carrers del poble encara és de la dècada dels 60, i amb els anys aquesta s’ha anat deteriorant. Al mateix temps, l’Ajuntament recorda que algunes filtracions es poden deure a les característiques del mateix municipi, que està aixecat sobre la roca.

Segons va explicar l’alcalde de La Freixneda, Javier Adell, la primera de les actuacions ha estat la del carrer Fantasma. “Els obres han consistit en la substitució i canvi de la xarxa d’aigua i desguàs i també del paviment. I ja ho tenim acabat”, va concretar Adell, que va afegir que “alguns trams de desguàs estaven xafats, i possiblement aquesta era la causa de les filtracions que patien el veïns”. Les obres han suposat una inversió d’uns 40.000 euros, han durat gairebé un mes i des del consistori van reconèixer que l’estretor del carrer va dificultar les actuacions, ja que no hi pot entrar maquinària. El resultat, un ferm nou al que se li ha afegit una renglera de pedres pel mig amb un toc d’encant.

Seguint en aquestes actuacions, La Freixneda ha començat a treballar ara en el carrer San José amb els mateixos objectius. Segons l’alcalde del municipi “primer es va fer un enganxament provisional perquè els veïns puguin tindre aigua. Les accions són similars, amb substitució de xarxes d’aigua i desguàs i substitució de paviment”. Adell va afegir que “hi ha veïns que tenen filtracions a casa” i va recordar que La Freixneda “és un poble molt costerut i a vegades les filtracions no venen pels desaigües sinó per la mateixa roca”. Pel que fa a la duració de les obres, Adell va concretar que “pot costar una mica menys que el carrer Fantasma. Aquí és més fàcil treballar”.

Al mateix temps, Javier Adell va recordar que “continuarem treballant en altres carrers en funció de les condicions”. De fet, aquestes obres de substitució de xarxes tenen la seua importància, ja que les canonades de molts d’ells són dels anys 60, i “s’ha d’anar renovant, però poc a poc”. De totes formes, cal tocar amb els peus aterra. “En aquests moments, les inversions que es poden fer són limitades”, va subratllar Adell, apuntant que “estem en la situació econòmica que estem”.

Més informació: