L’Ajuntament de Morella exigeix a la Fundació Blasc d’Alagó que permeta i garantisca la pràctica d’esport en el complex de la Fàbrica Giner

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 31 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el tinent d’alcalde, Amadeu Bordàs, han comparegut davant dels mitjans, per a exigir a la Fundació Blasc d’Alagó que autoritze i que garantisca la pràctica d’esport dels clubs de Morella en la Fàbrica Giner. A més, han contestat a les afirmacions que va realitzar ahir el president de la Diputació, Javier Moliner, en les que afirmava no tindre constància de que el consistori morellà haja sol·licitat la gestió del complex, a pesar de les quatre mocions presentades en els últims mesos.

El també regidor d’esports, Amadeu Bordàs, assenyalava que “la Fàbrica Giner és el clar exemple del no fer i no voler que es faça res en este complex”. La situació actual és que la Diputació ha intentat cedir la gestió de l’hotel a la Generalitat Valenciana, administració que no ha acceptat este traspàs. A més, s’acaba de cedir la gestió de l’alberg Francesc de Vinatea a la Fundació Blasc d’Alagó i hi ha diverses Conselleries que són propietàries de distints immobles del complex. No obstant això, a pesar que la gestió de tot el recinte, excepte de l’hotel, és d’esta fundació, els seus responsables han decidit fer-se càrrec de tot allò que genera ingressos i abandonar altres instal·lacions deficitàries, com el camp de futbol. Per això, en estos moments Els Ports FC ha de jugar en altres camps de la comarca i el Morella FC, pot disputar els seus partits en la Fàbrica Giner, perquè s’està encarregant del manteniment de la gespa. D’esta manera, els pares i jugadors del club de futbol base que residixen a Morella, han de desplaçar-se tres o quatre vegades per setmana a les localitats veïnes per a entrenar o disputar els seus enfrontaments. Amb esta situació, Amadeu Bordàs ha exigit a la Blasc d’Alagó que “conteste als clubs de futbol, que els autoritze perquè juguen en el camp de la Fàbrica Giner i que es faça càrrec del manteniment de la instal·lació que gestiona”. I, afig que “si ni la Generalitat, ni la Diputació, ni la Fundació Blasc d’Alagó poden garantir la gestió de la totalitat del complex, que ho cedisquen a l’Ajuntament de Morella, per a dinamitzar-ho econòmicament, generar ocupació i garantir la pràctica d’esport dels clubs de futbol de Morella”.

Per la seua banda, Rhamsés Ripollés ha contestat Javier Moliner i li ha recordat que “l’equip de govern ha remés a la Diputació les quatre mocions aprovades enguany per a aplegar a una solució en el complex de la Fàbrica Giner, per la qual cosa no és comprensible que el president diga no saber res al respecte”. Per això, Ripollés afig que “tornarem a enviar les mocions i una carta, per a refrescar-li la memòria i per a veure si el president de la Diputació està interessat a buscar una solució a la Fàbrica o si preferix tornar a fer oïdes sordes”. En este sentit l’alcalde també recordava que el director general de patrimoni de la Conselleria d’Hisenda, Miguel Sánchez, no ha contestat les cridades del consistori per a buscar solucions. Esta administració és la propietària del camp de futbol.

Més informació: |