Moliner reuneix a mig centenar d’alcaldes i portaveus amb l’empresa petrolífera perquè els informe del seu projecte

comarquesnord.cat . Castelló . dimecres, 31 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

El saló de Recepcions de la Diputació de Castelló ha reunit aquest matí, sota la iniciativa del president provincial, Javier Moliner, als alcaldes i portaveus dels diferents grups polítics dels 40 municipis implicats en el projecte d’investigació en hidrocarburs amb l’objectiu de resoldre tots els seus dubtes davant el director ejecutvo de R2 Energy LTD, Craig Steinke.

Moliner s’ha reunit prèviament, a primera hora del matí, amb l’esmentat responsable de la companyia canadenca al costat del cap d’Exploració a Europa i Llatinoamèrica de l’empresa, Rafael López, i el director general d’Energia de la Generalitat Valenciana, Antonio Cejalvo, per a conèixer de primera mà els plans d’aquesta iniciativa que pretén investigar l’existència de reserves de gas de pissarra a l’interior de Castelló.

“Volem que expliqueu des del primer minut amb tota la informació i tots els recursos per a dissipar qualsevol dubte respecte a aquesta iniciativa que, encara que no ens competeix, ens preocupa perquè ocorre en el nostre territori i preocupa als nostres alcaldes”, ha assenyalat Javier Moliner davant els més de 50 alcaldes i portaveus dels diferents grups polítics que s’han donat cita en el Palau Provincial.

. Progrés i sostenibilitat

El president de la Diputació també ha afegit que “tenim molt clar que aquesta província és una terra d’oportunitats, de futur, en la qual el progrés ha estat íntimament vinculat al nostre caràcter emprenedor durant tota la història i no volem que deixe de ser una constant que ens acompanye, per la qual cosa volem conservar la terra en el mateix estat que la rebem dels nostres avantpassats. Aqueix és el nostre objectiu: compatibilitzar progrés i conservació del medi ambient”.

Per la seua banda, Steinke ha defensat la sensibilitat de la seua empresa pel medi ambient, ja que utilitzen les últimes tecnologies d’extracció per a causar el mínim impacte en el subsòl i garantir la màxima seguretat mediambiental en tot el procés.

Després de l’exposició de la companyia, alcaldes de tots els signes polítics han plantejat els dubtes que els suggereix el projecte de cara al futur i, gràcies a la iniciativa de la institució provincial, s’ha obert una línia directa de contacte entre els municipis i els representants de R2 Energy.

El projecte consisteix a investigar, per un període de sis anys, la possible existència de reserves de gas de pissarra a l’interior de la província. Després, si es confirma la presència d’hidrocarburs s’estudiaria el mètode d’extracció més eficient, negociant en tot case l’actuació amb els ajuntaments afectats.

Sobre aquest tema, Moliner ha afirmat que “estem a favor d’aquest procés d’investigació com un mitjà per a millorar les possibilitats econòmiques de la província però, al seu torn, estarem vigilants davant cada pas que es done per a evitar que hi haja qualsevol prejudici ambiental”.

Més informació: | | | |