Un mascle de cabra hispànica, nou reclam del Castell de Morella

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 2 de novembre de 2012 .
Etiquetes:

El Castell de Morella compta els darrers dies amb un curiós visitant que ha decidit instal·lar-se a l’interior de la fortalesa. Es tracta d’un gran exemplar de mascle de cabra hispànica que ha trobat en este espai un bon hàbitat per fer el dia a dia. Fa unes jornades que arribava allí i, de moment, s’ha convertit en un reclam més d’un dels monuments més reconeguts de la localitat. La seua rutina es concentra en la cova natural coneguda com ‘L’Orella del Moro’. Eixe fet, facilita als visitants al Castell poder observar sense cap problema al mascle que descansa allí bona part del dia. Destaquen l’imponent cornamenta de l’animal que el fa més fàcilment identificable. Molts, no desaprofiten l’ocasió per fer-li fotografies, ni cal anar al monte per trobar un exemplar d’estes característiques. Durant les primeres hores del dia, sol pasturar pels voltants de la cova i, fins i tot, ha coronat el Castell en alguna ocasió, com es pot veure en alguna fotografia.

La gent que el divisa, en alguns casos, pensa que és un objecte de plàstic o de cartó, un element artificial per donar-li més atractiu al Castell. Quan es meneja, es donen compte de que és un animal viu que està instal·lat allí. De moment, no ha causat cap problema perquè a les hores centrals, quan la fortalesa està oberta, pràcticament no es meneja de la cova natural. De totes formes, es demana precaució als visitants, perquè si es mou podria causar algun petit despreniment de pedres. L’historiador i Director dels Museus, Carlos Sangüesa, va ser el primer en vore al magnífic exemplar i comentava que no és la primera vegada que les cabres visiten el Castell “ara fa poc un grup de cabres va estar per ací, però no es van aplegar a instal·lar.

Ara este exemplar ha trobat molt acollidora la cova natural i allí està”. Sangüesa indicava que “cal tenir precaució, però no deixa de ser un atractiu més. Fins al moment, no ha causat cap problema, ja que es meneja quan no hi han visitants”.

El temps que aquest animal puga seguir sent un reclam no és pot confirmar. En qualsevol moment, l’exemplar podria deixar la fortalesa, sobretot perquè aplega el cel que podria ser que buscara nous llocs per viure “està sols i en qualsevol moment podria decidir marxar” creu el Director dels Museus. En principi, es té la convicció de que no causarà cap problema als visitants, sols podent causar petits despreniments puntuals.

Alguna visita de cabres si que va causar algun esglai per la sorpresa de trobar-se al Castell animals d’estes característiques.El que sí que ha causat algun problema, van ser els fenòmens meteorològics de les darreres setmanes “van ser problemes puntuals en llocs concrets que ja hem senyalitzat i separats amb tanques de seguretat” apuntava Sangüesa.

Més informació: