Les farmàcies de la comarca dels Ports inicien una vaga indefinida

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 5 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

Els farmacèutics de la Comunitat Valenciana estan portant a terme una vaga de caràcter indefinit per tal de protestar pel gran deute que té la Generalitat Valenciana amb ells. Una quantitat que ascendeix als 450 milions d’euros i que “asfixia” la normal gestió d’estos importants establiments per al dia a dia de les persones. El passat dimarts, les assemblees de les tres províncies de la Comunitat van acordar iniciar una vaga indefinida, on tan sols una de cada tres farmàcies romandria oberta seguint uns torns rotatoris.

En el cas de la comarca dels Ports la situació és la següent: en l’àrea de salut que engloba Cinctorres, Forcall, La Mata, Olocau, Portell, Todolella i Sorita, les farmàcies estaran obertes des del 5 de novembre fins al 9 seguint un patró similar al que hi havia abans de la vaga. Les farmàcies per aquesta zona durant esta setmana són Forcall i Olocau perquè els tocava guàrdia. A partir del proper dilluns aniran rotant.

En el cas de la zona Morella-Vallibona, cada dia estarà oberta una i tancada l’altra, estant oberta este dilluns la de Morella. Lògicament, a la gent de Morella, li interessarà més en cas de alguna urgència per cercar un medicament anar fins Forcall que a Vallibona per la distància quilomètrica.

Per últim, a la zona de Vilafranca, Ares i Castellfort, estarà cada dia oberta una i tancades les altres, començant oberta la de Castellfort en esta jornada de dilluns (dimarts estarà oberta la de Vilafranca i dimecres la d’Ares).

Fins al moment, el Consell valencià endeuta cinc mesos i mig als farmacèutics. Ara, amb l’arribada del Fons de Liquedesa Autonòmic esperen poder rebre una part d’eixe deute per tal de poder seguir endavant. De moment, la vaga s’ha programat indefinida perquè els farmacèutics afirmen no poder fer front ja a esta complicada situació.

Més informació: | |