El ple de Morella recolzarà la candidatura de la Fundació Vicente Ferrer al premi Nobel de la Pau

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 6 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

L’Ajuntament de Morella s’unirà el proper dijous al llistat d’institucions que han recolzat a la Fundació Vicente Ferrer perquè aconseguisca el premi Nobel de la Pau. L’acord es va adoptar en l’última reunió del Consell de Solidaritat i s’aprovarà en el ple ordinari corresponent al mes de novembre.

D’esta manera, el consistori morellà recolzarà la fundació que va crear el valencià per a millorar les condicions de vida dels habitants del poble indi d’Anantapur. Un projecte que Vicente Ferrer va començar fa més de 40 anys i que ha aconseguit canviar radicalment l’accés a l’educació, la sanitat o la vivenda d’esta població. Però també, el projecte va anar a poc a poc creixent i ha aplegat a tots els àmbits, com l’ecologia, les persones amb discapacitat o els drets de les dones.

La regidora de benestar social, Malú Blasco, destaca que “el treball que va fer Vicente Ferrer i que continua fent la fundació, bé mereix el major dels reconeixements”. A més, afig que “és un exemple de com lluitar per a millorar la vida d’un poble del Tercer Món i aconseguir-ho fins a un límit que difícilment va imaginar a l’iniciar el projecte”.

El consistori ha tingut vinculació amb esta ONG en els últims anys, en els que ha aportat part del 0,7% del pressupost municipal, que destina a projectes del Tercer Món. A canvi, la fundació ha realitzat distintes activitats culturals, com la xarrada “Dones, la força del canvi a l’Índia”, que va realitzar el passat mes d’octubre el seu delegat en la Comunitat Valenciana, Sergio Moratón.

. Resta de l’orde del dia

A més d’este punt, en el pròxim ple ordinari s’aprovaran les ordenances fiscarl per a l’any que ve. En la sessió també se sotmetrà a debat una moció del grup municipal socialista sobre les prospeccions d’hidrocarburs, es reiterarà la petició dels ossos de dinosaure restaurats, es durà a terme una modificació del Pla General d’Ordenació de Xiva o s’iniciarà la campanya de concienciació de l’ordenança de gossos, entre altres punts.

Més informació: | | |