Els Ecoparcs comencen una campanya solidària de recollida de joguets

comarquesnord.cat . Castelló . dimarts, 6 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , , ,

El diputat de Medi ambient, Mario García, ha presentat aquest matí la campanya solidària ‘Joguets amb molta vida’, a través de la qual s’arreplegaran joguets usats, en bon estat, mitjançant la xarxa d’Ecoparcs fixos i mòbils del Consorci de Residus de la Zona Nord de la província. Els més de 2.000 objectes infantils que s’esperen arreplegar seran repartits per ONG’s locals entre els xiquets i xiquetes que més ho necessiten.

“Amb aquesta iniciativa pionera, que uneix sensibilització cap al reciclatge i solidaritat, aconseguirem amb la col·laboració de tots que cap xiquet es quede sense joguets aquest Nadal. Moltes famílies sense recursos van a recuperar la il·lusió aquest Nadal”, ha apuntat García.

El diputat provincial també ha ressaltat que “es tracta que les generacions futures comprenguen d’una manera directa la necessitat de reciclar, l’important paper dels Ecoparcs, així com el doble ús que poden tenir les coses que ja no volem”.

A partir del pròxim dilluns 12 de novembre, i fins al 20 de desembre, els veïns dels 49 pobles que conformen el Consorci de Residus Nord podran portar, en qualsevol dels 21 Ecoparcs fixos o en els sis mòbils, els joguets als quals ja no donen ús. Aquells que estiguen trencats seran reciclats mentre que els que presenten un bon estat seran lliurats a les ONG’s.

D’altra banda, el responsable de comunicació del Consorci, Javier Ruiz, ha recordat que “hem sigut els primers a la Comunitat Valenciana a completar tota la nostra xarxa de serveis i instal·lacions, i perseguim l’objectiu d’aconseguir una gestió sostenible dels nostres recursos i ecològicament impecable”. Sobre aquest tema, s’estan duent a terme una sèrie d’activitats d’informació i sensibilització ambiental al llarg de tots els municipis de la zona nord, a través del conveni amb les entitats estatals de Ecoembes i Ecovidrio, per a fomentar la divulgació pel reciclatge en els col·legis de Castelló, amb la finalitat de que els xiquets aprenguen el funcionament dels Ecoparcs i puguen dipositar allí els seus joguets.

Més informació: | | |