Els farmacèutics de Castelló es sumen “massivament” a la vaga pels impagaments del Consell

comarquesnord.cat . Castelló . dimarts, 6 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

Les farmàcies de la província de Castelló protagonitzaven este dilluns la primera jornada de tancament d’oficines fins que el govern valencià salde, per complet, el deute que té amb el sector i que ascendeix a prop de 90 milions d’euros. Una jornada que va transcórrer sense incidents i amb un seguiment “massiu” de les farmàcies castellonenques, ja que únicament dues oficines de tota la província decidien no secundar la vaga.

“Està sent tot un èxit. Estem molt conscienciats i ja hem arribat a un punt en el qual no podem seguir pagant els medicaments dels ciutadans de la nostra butxaca quan és una obligació de l’Administració que és, al cap i a la fi, la que ens cobra els impostos. Continuarem amb els tancaments fins que ens paguen tot el que ens deuen o ens oferisquen un calendari amb garantia de cobrament; cosa que no han fet fins ara”, assenyalava el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló, Jesús Bellver.

D’altra banda, i amb motiu de la vaga, al voltant de 250 farmacèutics de tota la província de Castelló es concentraven enfront de la Direcció territorial de Sanitat, en la plaça Huerto Sogueros de la capital de la Plana, per a escenificar davant la ciutadania el seu empipament amb els responsables polítics i la delicada situació econòmica que travessen pels incompliments de pagament. “Estem parlant del deute de cinc factures i mig. Cal tenir en compte que els medicaments que dispensem no són gratuïts. Nosaltres els hem de comprar i cada vegada els bancs ens fien menys. Si no hi ha diners, el magatzem no te’ls serveix amb el que cada dia que passa els problemes de desproveïment són majors. És una situació insostenible i necessitem una solució immediata”, afirma Bellver.

A més, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló ha lliurat, en el registre de la Direcció territorial de Sanitat, una carta en la qual posen en relleu la delicada situació que travessa el sector i com està afectant als usuaris.

Els farmacèutics mantindran la vaga fins que s’abone el deute o existisca un calendari de pagament amb garanties. Així, cada dia tancaran al públic, de dilluns a divendres i de manera rotatòria, dues de cada tres farmàcies de la província de Castelló.

A la comarca, les farmàcies s’han dividit en tres zones. A l’àrea de Cinctorres, Forcall, La Mata, Olocau, Portell, Todolella i Sorita fins al dia 9 estaran obertes la d’Olocau i Forcall. A l’àrea de Morella i Vallibona, aquest dimarts està tancada la de Vallibona. Al respecte, si una persona de Morella té un problema d’un medicament, si vol estalviar quilòmetres pot anar a Forcall que està més prop. Mentre que l’altra zona és Vilafranca, Ares i Castellfort. Este dimarts està oberta la farmàcia de Vilafranca.

Més informació: | |