El Ple de Morella rebutja el fracking com a mètode de prospecció per a l’obtenció d’hidrocarburs

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 6 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

L’equip de govern de l’Ajuntament de Morella presenta, en el plenari d’aquest dijous, al·legacions en contra de l’extracció d’hidrocarburs en la zona dels Ports i Maestrat. En elles, se sol·licita a la Conselleria d’Indústria i Economia que suspenga la tramitació del projecte de la mercantil Montero Energy i que no es done llicència pels dubtes que genera el projecte.

El regidor de medi ambient del consistori, Rafael Pallarés, afirma que “l’Ajuntament de Morella es posiciona clarament en contra del mètode d’extracció d’hidrocarburs de fractura hidràulica, més conegut com fracking, per les conseqüències mediambientals que comporta”. Cal recordar que este sistema de prospecció es basa a perforar a fins a cinc quilòmetres davall el subsòl i injectar aigua a pressió amb altres components com terra i fins a sis-cents productes químics contaminants i, que poden ser perjudicials per a la salut. Esta tècnica està prohibida en alguns països com França. Per això, en la sessió d’avui l’equip de govern sol·licitarà a la Conselleria que no autoritze la investigació d’hidrocarburs fins que la Unió Europea no emeta un posicionament en comú respecte a l’ús d’esta tècnica.

L’edil afegix que “el passat 31 d’octubre es va celebrar una reunió amb els responsables de la multinacional canadenca en la què es va donar informació contradictòria i sesgada i no es van resoldre els dubtes que genera este projecte ni l’impacte econòmic del mateix”. A més, Pallarés recorda que el consistori es va assabentar de la notícia a través de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. Per això, considera que “els ajuntaments haurien de tindre un major pes en este tipus de decisions i assabentar-se d’estes decisions de primera mà”. Finalment, Pallarés conclou que “estem a favor de la creació d’ocupació i de polítiques que contribuïsquen a impulsar l’economia, però no a costa de danyar els nostres aqüífers i els nostres recursos mediambientals”.

Més informació: | |