Moliner rep als morellans que van batre el rècord mundial de profunditat d’espeleologia

comarquesnord.cat . Castelló . dimecres, 7 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha lloat l’esforç de superació mostrat pels morellans Jorge Membrado Ferreres, el seu fill Jordi Membrado Puig i el seu nebot Marc Segura Membrado, del Club de Espelología de Morella, que aquest estiu van aconseguir el rècord mundial de profunditat. Ho ha fet aquest dimecres pel matí durant la trobada que han mantingut al costat del diputat d’Esports, Luis Martínez, per reconèixer la seva trajectòria i especialment per la gesta aconseguida aquest estiu en baixar a la cova més profunda del món.

Cal recordar que el passat 10 d’Agost, l’expedició internacional “Towards the Center of the Earth” 2012, que és part del projecte “The Call of the Abyss” i està organitzada per l’Associació Ucraïnesa d’Espeleologia (UkrSA), de la qual formen part els espeleòlegs morellans, va aconseguir batre el record del món de profunditat que posseïa des de 2007 aquesta mateixa cova, marcant la nova cota de -2.197 metres de profunditat.

Després de 17 dies de preparació, els bussejadors de l’equip van atacar el record mundial de profunditat. L’equip espanyol va ser el responsable dels treballs del transport de material (bussejo, menjar, vivac, …), equipament de cordes i revisió del cable de comunicacions, imprescindible per a l’èxit de l’expedició. Aquestes labors els van portar després de diverses entrades a la cavitat (l’última de sis dias), fins a aconseguir el dia 7 d’agost la màxima profunditat mundial (-2080 metres) en espeleologia assolible sense necessitat d’equip específic de bussejo. Després de tres dies traient material, van eixir a l’exterior el dia 10 d’agost.

Amb aquesta activitat, els juvenils de l’equip espanyol Marc Segura, de 15 anys, i Jordi Membrado, de 13 anys, es converteixen en els més joves a aconseguir a nivell mundial aquesta profunditat.

El morellà Jorge Membrado ha realitzat 14 expedicions d’espeleologia i 15 d’alta muntanya, és autor de llibres sobre senderisme, va ser triat millor esportista valencià en 1989 i és tècnic de la SEMAM, Escola Espanyola d’Alta Muntanya.

Més informació: | |