Els socialistes dels Ports-Maestrat en contra del Fracking

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 7 de novembre de 2012 . 1 comentari
Etiquetes: , , ,

Els socialistes de la comarca Ports-Maestrat, després de la reunió mantinguda en la Diputació Provincial el 31 d’octubre, i escoltar als responsables de l’empresa Montero Energy Corporation SL i la seua matriu R2 Energy International Corporation, han comunicat a la ciutadania de la comarca que la tècnica que es va a proposar per a l’extracció de gas i petroli en el territori comarcal és la denominada Fracking i que utilitzant el “principi de prudència”, els socialistes comarcals prenen una posició “en contra d’aquest mètode d’extracció i aposten per mètodes respectuosos amb el Medi ambient”.

Evaristo Martí, secretari general del PSPV-PSOE de la comarca Ports-Maestrat recordava que “aquesta tècnica d’extracció (Fracking) està prohibida en països de la Unió Europea com França, i en altres països com Alemanya s’han produït moratòries als possibles permisos” entre altres coses perquè “aquesta tècnica utilitza productes perillosos per al Medi ambient i la salut humana.” Així mateix, Ana Besalduch i Óscar Tena, diputats autonòmics del PSPV-PSOE de la comarca, han presentat una Proposició No de Llei per a sol·licitar a la Generalitat, de qui depèn l’autorització dels permisos d’investigació “que s’acorde una moratòria fins que la Unió Europea aclarisca la problemàtica del Fracking i no autoritze cap prospecció mitjançant aquest sistema”. Al mateix temps i per a conèixer a fons i sense conjectures que és la tècnica del Fracking i com pot afectar al medi ambient i a la salut humana, els socialistes en les Corts han sol·licitat “una comissió d’estudi sobre aquesta tècnica amb l’objecte d’escoltar a totes les parts implicades en aquest projecte, tant a l’empresa, com a les associacions ecologistes, com a tècnics especialistes en geologia i aigua, entre d’altres”.

Per altra banda, també apunten que hi ha que “escoltar la veu dels ajuntaments afectats per aquests projectes”. Els socialistes dels Ports-Maestrat volen posar en relleu que en la reunió mantinguda a la Diputació, l’empresa sol·licitant dels permisos “no s’ha atrevit a quantificar en els tres projectes que afecten a la comarca, els possibles llocs de treball a crear, per la qual cosa sabem que el nombre és insignificant i que, en tot cas, la seua escassa incidència es veuria dins de quatre anys i no ara”.

Martí ha volgut transmetre en nom dels socialistes de la comarca que mentre no hi haja una posició europea referent a de la tècnica del Fracking, i en aplicació del principi de prudència “hem sol·licitat que es paralitzen els expedients de concessió dels permisos d’investigació sol·licitats a la Generalitat Valenciana”.
Així mateix, Martí sol·licita una rectificació al Govern d’Espanya en la seua política contra les energies renovables que “han patit un dur colp des de l’arribada de Rajoy a la Moncloa”.

Més informació: | | |

1 comentari

  1. El fracking es un despropósit conceptual. Només plantejarse la seva possibilitat denota irresponsabiliat, incompetència, interesos econòmics PParticulas, o un poc de cada cosa.