L’agricultura ecològica, la sostenibilitat i la germanor tornen per a la Fira de Ràfels

comarquesnord.cat . Ràfels . dijous, 8 de novembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

Ràfels torna aquest mes de novembre amb la seua fira temàtica especialitzada en medi ambient i recursos naturals. Una Fira de Ràfels que arriba a la seva XVIII edició tot i que l’origen de la fira es remunta a l’any 1382, quan en data a 18 d’abril d’aquell any, Pere IV va concedir a Ràfels “mercat tots els dissabtes i fira des Tots els Sants per quinze dies continus”. Una fira adaptada als recursos naturals que tindrà lloc el cap de setmana del 10 i 11 de novembre i que reuneix un programa molt variat. De fet, la Casa de la Vila acollirà dissabte una xerrada sobre agricultura ecològica a mans d’Aproeba (Associació de Productors d’Agricultura Ecològica del Baix Aragó), així com l’assemblea que aquesta entitat convoca cada any coincidint amb la Fira de Ràfels.

Segons va explicar José Luis Roda, regidor de Ràfels, “aquest any tindrem vi i oli ecològic, productes i entitats associades a l’agricultura ecològica, i tindrem bastanta artesania”. Roda va reconèixer que a Ràfels “apostem per una fira temàtica dins de les possibilitats d’un poble menut. No és només un esdeveniment comercial, sinó també passar un cap de setmana divertit”. Per això, la fira temàtica es complementa amb zona comercial i de venda ambulant, així com activitats lúdiques, entre elles dos obres de teatre que es representaran tant dissabte com diumenge o la presentació del llibre de Sergio Nevado ‘La corona i la tiara’ per al dissabte, “en el qual apareix l’escenografia del Molí de l’Hereu i de Ràfels”, va concretar Roda. La presentació de l’obra de Nevado serà dissabte a les sis al Molí de l’Hereu, mentre que ja de cara a la nit s’amenitzarà la nit amb una orquestra.

Així mateix, Roda va recordar que com ja succeeix en les passades edicions de la Fira de Ràfels, tant dissabte com diumenge “tindrem l’exposició de totes les fotografies que s’han presentat en l’últim concurs de ‘Entorn, paisatge i medi ambient’ de la Comarca del Matarranya”, una mostra que estarà oberta de 11 del matí a set de la tarda i que es complementarà amb el lliurament dels premis d’aquest certamen, i que està prevista el diumenge a la una del migdia. La fira també estarà complementada amb música de carrer i el bon ambient que transmeten any rere any els carrers de Ràfels durant la seua popular fira. Un cop més, i des de Ràfels i la comarca del Matarranya, s’anima als veïns de la zona a passar uns dies agradables pel poble i a conèixer les novetats en el món de l’agricultura ecològica i el respecte amb el medi ambient.

Més informació: | |