Lledó està a l’espera de rebre ajudes per a rehabilitar els desperfectes provocats per les precipitacions

comarquesnord.cat . Lledó . dijous, 8 de novembre de 2012 .

L’Ajuntament de Lledó està esperant que les seues peticions d’ajuda, tant econòmiques com tècniques, tinguin una resposta positiva per a rehabilitar els desperfectes que van provocar les fortes tronades de finals del mes d’octubre. Concretament, el consistori ha sol•licitat a la Subdelegació del Govern a Teruel la concessió d’una subvenció per a rehabilitar un mur caigut i el carrer afectat per aquest fet durant l’episodi meteorològic del passat dissabte 20 d’octubre. A més, des de l’equip de govern també s’ha demanat que la Diputació Provincial de Teruel actuï sobre els principals camins del terme. A dia d’avui, i segons va confirmar Maria José Vallés, alcaldessa del municipi, “no hem rebut cap resposta o confirmació oficial”.

Els gairebé 200 litres per metre quadrat que van caure a Lledó durant el gran episodi de precipitacions que va viure el Matarranya el passat mes d’octubre van produir diverses afeccions tant al casc urbà com al terme municipal. Concretament, un mur de contenció d’un carrer del poble va caure afectant l’estructura de la via i gran part dels camins del terme van quedar en molt mal estat. “Els danys del mur no van afectar ningú. Però clar. Ha afectat al carrer i això sí que és preocupant”, va explicar Vallés, que va afegir que “els camins es van quedar molt malament i hi ha moltes queixes al respecte”.

Davant d’aquesta situació, el consistori de Lledó va demanar ajuda a la Subdelegació del Govern per a poder sanejar aquests desperfectes. Així, per un costat, es va valorar com arreglar el mur i el carrer afectat que, segons va dir Vallés, “s’hauria de fer en tres fases. Una primera d’uns 56.000 euros pel tros de mur caigut. Una segona de més o menys 30.000 euros per a consolidar la zona ubicada a continuació, que està molt malament i que si plou pot caure fàcilment. I una tercera, que ja pujaria més i que seria per a actuar en tot l’altre tram de mur i carrer que no ha estat tan afectat però que no està en bones condicions”. Si bé, a dia d’avui, i segons va explicar l’alcaldessa, “encara no tenim cap confirmació oficial de que ens arribarà alguna ajuda”.

. L’estat dels camins

En relació als camins, el consistori també va sol•licitar la seua adequació i en aquest cas “la Subdelegació ens va dir que ho passaria a la DPT. Però tot i que la Diputació sí que va netejar la carretera, en el tema dels camins estem esperant i tampoc saben res segur”. Finalment, Vallés va aclarir que no sap si aquests treballs es podran fer abans del pròxim 2013, però que “quan passen coses d’aquest tipus s’hauria d’actuar en rapidesa”.