El Matarranya afrontarà la nova campanya de Vialitat Hivernal amb un nou dipòsit de sal a Ràfels

comarquesnord.cat . Diputació . divendres, 9 de novembre de 2012 .
Etiquetes:

Els pobles del Matarranya afrontaran una nova campanya de Vialitat Hivernal amb un nou magatzem de sal. En concret, aquest s’ha instal•lat a Ràfels, i té una capacitat de 150 tones destinades a l’actuació en aquelles carreteres afectades per les inclemències del gel i la neu durant els mesos d’hivern. La Diputació Provincial ja té preparat el dispositiu per a garantir el bon estat i la seguretat en les carreteres, un Pla de Vialitat Hivernal on es coordinaran els efectius del Govern d’Aragó, la Diputació i la Comarca del Matarranya perquè es guanyi en eficàcia a l’hora d’actuar en les nostres carreteres i vies de comunicació principals.

Segons va explicar el president de la Comarca del Matarranya, Francisco Esteve, i a l’espera de tancar-se el Conveni de Vialitat Hivernal, tot apunta a que aquest serà molt similar al del curs passat, vist la bona acollida i el resultat que va tindre. Esteve va dir que enguany “es va parlar de la possibilitat de construir un saler on tenim a algun dels camions amb saler. Ara tenim un saler a Ràfels, i la proposta és que per al pròxim any se n’instal•li un altre a Pena-roja, que és on tenim l’altre camió amb saler”. Al mateix temps, Esteve va recordar que “ara cridarem als ajuntaments perquè es puguin repartir algunes saques amb sal per si al seu poble passava alguna cosa”.

. Preparats davant les nevades

El president del Consell Comarcal va valorar l’èxit de la coordinació entre Comarca i Diputació Provincial en el passat curs, i va afegir que “encara que va ser un any que no van caure moltes quantitats de neu, es va respondre molt ràpid” en els moments de màxima alerta. L’hivern passat van ser sobretot les vies d’accés a Torredarques, Pena-roja, Fórnols i Ràfels les més afectades per la neu. Esteve va recalcar la coordinació de les tres administracions, que “així funciona tot molt millor”, i va recordar també que el Matarranya està preparat per si arribaren les primeres complicacions. “A la Comarca tenim contractades a dos persones per si calgués eixir”, va sentenciar.

Més informació: