Tres morellans a la selecció espanyola d’espeleologia

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 9 de novembre de 2012 .
Etiquetes:

Noves notícies en matèria espeleològica i de nou bones. Tres joves morellans, Àngel Membrado d’11 anys, Jordi Membrado de 13 anys i Marc Segura de 16 anys, han estat escollits per la selecció espanyola d’espeleologia juvenil. L’elecció té una gran rellevància perquè són els únics representants de la Comunitat Valenciana. La notícia es va confirmar a Cantàbria, tenint un gran valor perquè s’ha reduït el pressupost de la iniciativa i no va ser fàcil accedir al selecte grup.

Els tres joves d’ESPEMO tenen gran experiència a pesar de la seua curta edat. A Cantàbria van fer diverses proves, però els èxits que han aconseguit en quant a bagatge també va ser clau. Àngel va acaparar les tres medalles d’or en els últims campionats d’espeleo de la Comunitat Valenciana; Jordi i Marc, a part de repartir-se els ors de la seua categoria van aconseguir arribar als -2.080 metres de profunditat sent els més joves a aconseguir-ho aquest passat estiu, a la cova més profunda del món, a Krubera Voronia. Això en els darrers mesos, però anteriorment han complert diferents reptes en el camp de l’espeleologia.

Sens dubte, la convocatòria dels tres té molt mèrit, en aquesta proposta del Consell Superior d’Esports que enguany ha tingut de retallar en diferents aspectes, però finalment ha seleccionat a 10 joves entre els que estan els tres morellans. Al respecte de la selecció, Espanya és un dels països punters de tot el món en matèria espeleològica i, més encara en les categories de joves. Ara, els tocarà treballar dur perquè la competència és màxima en la selecció. Durant el any realitzaran diverses eixides per anar perfeccionant-se en este món de l’espeleologia, a pesar de que ja tenen un nivell impressionant.

Més informació: