Torna al Castell l’impressionant mascle de cabra hispànica

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 10 de novembre de 2012 .
Etiquetes:

L’impressionant mascle de cabra hispànica que va abandonar el Castell de Morella dilluns passat ha tornat este dissabte. Quan semblava que les cabres havien descartat l’entorn de la zona més alta de la localitat, es repeteix la història. Un retorn per a sorpresa dels treballadors del monument i dels més de 200 visitants que han pujat a la fortalesa aquest dissabte i han gaudit de l’exemplar.

El procés que ha seguit el mascle ha estat similar a quan va arribar. A primera hora se l’ha vist pujant, passant entre les portes de la Pardala i Sant Francesc. Ha escalat per diferents trams que envolten el Castell i s’ha instal·lat a la seva ‘casa’, la cova natural ‘L’Orella del Moro’. Aprofitant el bon temps, l’animal sortia a que li pegués el sol i ha deixat de nou imatges espectaculars. Sols se l’ha vist fora d’aquest espai a primera hora del matí i última hora de la tarda “surt segons com veu la llum del sol” apuntava una de les empleades. Però és una loteria. Alguns albiraven que hi havia alguna cosa allí, però sense poder comprovar el que era. Uns altres, han pogut admirar la majestuositat d’aquest boc quan realitza petits moviments “és magnífic, ho vam veure per la televisió però no pensàvem que podríem arribar-ho a veure en viu” assenyalava un veí d’Alzira. Aquest grup no va desaprofitar el moment per fer unes quantes fotografies. També xiulaven i feien sorolls perquè es mogués, però sembla no fer cas d’indicacions. Es queda pràcticament quiet i sense molestar. Uns turistes catalans, quan abandonaven el recinte, indicaven a la sortida “això d’aquí a dalt és una cabra o un ninot?”. Encara queda gent que no l’hi creu.

El retorn s’uneix a l’abandó de les cabres que es movien inquietes, encara que algun veí les va albirar al Passeig de l’Alameda, en els voltants del monument. Esta vesprada estaven a les Roquetes del Puig. Els morellans també gaudeixen del nou atractiu del Castell, a pesar que molts d’ells pensaven que no tornaria. Algun aficionat a la fotografia li tirava fotos des del Pla dels Estudis, punt des d’on es pot veure la cova i mitjançant zoom intentar ‘caçar’ la imatge del boc.

Quan semblava que tot el moviment de les cabres en la fortalesa havia arribat a la seva fi, ‘Espartero’, el nom que va proposar l’historiador i Director dels Museus de Morella, Carlos Sangüesa, ha tornat. Un majestuós exemplar de grans banyes que segons els entesos té uns set anys. De nou, sense molt soroll, amb parsimònia, fent de model per a les càmeres dels quals passen per allí. Veurem quan de temps.

Més informació: