LA FALSA: “Viatge al nou estat d’Europa”

Joan Carles Marcobal . 11 de novembre de 2012 .
Etiquetes: ,

No sé si és ben bé per Tots Sants la festivitat en la que tradicionalment es diu que cal estrenar alguna cosa. Potser no, però en tot cas el primer de novembre, amb motiu d’un viatge a Catalunya -el que ja anomenen nou estat d’Europa-, vaig tenir el dubtós honor d’estrenar el nou impost turístic decretat per la Generalitat catalana. Religiosament vaig contribuir amb 2.97 euros a les arques del Govern presidit per Artur Mas, el nounat a la causa de l’independentisme perquè no cal ni dir que l’hereu de la cadira de Pujol s’ha incorporat al sobiranisme fa quatre dies. Justament quan va veure que se li acabaven els arguments davant la ciutadania catalana per justificar les seues dràstiques mesures de retalls.

El President no va estar a la manifestació de l’11 de setembre però pot ser el gran beneficiat de la mateixa, Mas s’ha apuntat a cavall guanyador. Si la manifestació haguera fracassat, jugaria la carta contrària a ben segur: ni hauria avançat les eleccions ni retardat la redacció d’uns pressupostos que sap que l’han de perjudicar per més que el PP li ajude a aprovar-los.

El problema el tindrà a l’endemà dels comicis quan s’haurà de justificar davant del poble que ha vist tantes expectatives en la independència. Ni ha parlat del preu ni ha valorat el moment. Ara no toca president, la fam i l’atur no saben de fronteres. El passat cap de setmana manifestava ‘Aniran a per mi’. No senyor Mas, no se’n faigue il·lusions: ni vostè és Lluís Companys ni tampoc serà un màrtir per a Catalunya.

Més informació: |